Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За жалост, докато националните протести в България, са винаги на материална основа, няма да има промяна на системата.

Гладният не го интересуват идеални и абстрактни цели като съдебна реформа, като корупция, като човешки права, свобода на словото. Не го интересува какви са причините довели до жалкото му състояние... Гладният иска само да му е по-евтино!

Това е, и не може да му се сърдим, след като България е най-бедната, най-корумпираната и най-зависимата от Русия страна в ЕС! Когато няма какво да ядеш, си мислиш само за по-евтина храна! Това е за съжаление.

И да перифразирам Кристиан Таков – свободата не се яде, не може да се пипне, а много хора дори не знаят какво да правят с нея. Защото, ако човек няма средства за едно базисно достойно човешко съществуване, той въобще не се интересува от абстрактни идеи! Той просто иска ДА ЯДЕ! И такъв човек, който обикновено не е много информиран, много лесно се манипулира - кажат му „долу партиите”, и той повтаря като папагал. Кажат му „пряка демокрация” и той крещи с пълно гърло, че иска такова нещо без да има и идея за какво става въпрос. Кажат му „президентска република и извънредно положение” и той се дере „Радев – ти баща, ти майка!” без да си напрегне мозъка кой има интерес от това и че лошото не е задължително да е сменено от по-добро... Та така, докато протестираме за хляба, а не за работеща демокрация, порочният кръг ще продължи...

*От фейсбук