Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Фейсбук/Шофьори Бургас
СНИМКА: Фейсбук/Шофьори Бургас

200 коли блокираха входа и изхода на Бургас от север близо до магистрала "Тракия" в поредния шофьорски протест. Някои бяха надули песни на Слави Трифонов и развяваха трибагреници.

Шествието затвори пътя до магазин "Джъмбо", но пропускаше линейки и коли със специален режим.

Вечерта преди автопохода единият от организаторите му - модераторът на "Шофьори Бургас" Мартин Пенчев, се отказа от протеста с видеобръщение по фейсбук, за да не вреди на Бенчев, чийто име бе забъркано покрай племенника му Господин Русев. Пенчев е управител на фирма на Русев, регистрирана на адреса в Бургас, където се водят фирмите на зърнения бос.

"Тази нощ не съм спал и взех решение, вследствие молбата на един човек към когото, без да съм свързан политически, в един момент започнах да изпитват огромна отговорност. Няма как да докажа, че протестите в Бургас нямат общо с Бенчо Бенчев, но и няма да позволя да ползват мен, за да му вредят. Този човек аз го уважавам и сега се опитвам да му помогна, заради ситуацията, в която е поставен. Оттеглям се от протеститеЕ", каза Мартин Пенчев. Солидарност с него обявиха и другият организатор - Иван Иванов и Светослав Танев, но в неделя Танев отново бе сред протестиращите. На шествието се появи и Росинка Бъчварова, председател на Националното сдружение на независимите търговци на горива.

Полицията попречи на протеста да излезе извън контрол след като върна 50-ина души в колите им, тръгнали пеш към близкия квартал Ветрен да блокират с жива верига пътя дотам. По-късно обаче протестиращите блокираха пътя за Камено на пътния възел до Българово и не пускаха желаещи да се приберат към Бургас. Заради протестите полицията обяви алтернативни машрути за влизане и излизане от града.

Част от протестиращите слязоха от колите си и тръгнаха пеш по пътя за Ветрен. СНИМКА: Авторът
Част от протестиращите слязоха от колите си и тръгнаха пеш по пътя за Ветрен. СНИМКА: Авторът