Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Симеонов СНИМКА: Архив
Валери Симеонов СНИМКА: Архив

"Взех лично решение да подам оставката си в качество на вицепремиер. Причините са продължаващата медийна кампания, особено в последните 2 дни, която вече засегна и народни представители от НФСБ отново с думи, извадени от контекста". С тези думи вицепреимерът Валери Симеонов започна изявлението си, с което обяви, че е подал оставка пред премиера Бойко Борисов. Това стана на 26-я ден от предизвиканите от негово изявление протести на майките на деца с увреждания, които в последната седмица ескалираха и се разшириха. 

"В протестите става въпрос за моята личност и от това се възползваха определени политически сили", заяви Симеонов като подчерта, че атаките срещу него идват не само от опозицията.

"Те удрят върху правителството и стават пречка за функционирането на едно от най-успешните управления на България. Не мога да му тежа като воденичен камък", подчерта той.

Премиерът Бойко Борисов вече е приел оставката на своя вицепремиер и ще я внесе в Народното събрание, когато има нов кандидат за поста.

"Отново искам да подчертая, не ми го е казал Борисов. Решението взех днес следобед след консултация с моите партньори и най-вече с г-н Каракачанов", подчерта Симеонов.

В изявлението си той изброи кои са заслугите му, докато е бил вицепремиер. Сред тях постави завършването на граничната ограда с Турция, разрешението за втори лифт на Банско, създаването на работна група за развитие на Витоша, разрешаването на етническите конфликти в Асеновград и Пловдив и акциите срещу шума в курортите.

"Борбата продължава. Основанията за радост в моите опоненти е преждевременно", завърпи изявлението си Валери Симеонов.