Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

29-годишен рецидивист, обрал собствения си баща, влиза в затвора за 3 години и 4 месеца. 40-годишният му съучастник получи 4-годишна присъда. Тъй като и за двамата престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, наказанията си ще търпят при строг режим.

Нападението е извършено след полунощ на 9 юни тази година в Белослав. Добри и Иван решили да ограбят бащата на Добри, който спял в съседна стая. Синът имал информация, че баща му разполага с пари. Знаел също, че всяка вечер лягал да спи с дреха, в която криел спестените средства.

Преди да нахлуят в стаята на спящия мъж, двамата изгасили осветлението. Блъснали вратата и нахлули маскирани. Иван притиснал бащата на приятеля си в леглото, а синът претърсил джобовете му. Намерил портфейла, взел го и избягали, но бащата успял да разпознае маскирания Иван.

В дома на Иван двамата разгледали плячката си. В портфейла имало лични документи, клубни карти и 2580 лева. Още същата нощ парите проиграли в игрална зала във Варна.

На сутринта Добри бил задържан. Малко преди да бъде привлечен като обвиняем 40-годишният Иван успял да избяга от България. Обявен бил на общодържавно издирване. На 17 септември тази година – три месеца след грабежа, бил засечен да влиза в страната през ГКПП – Дунав мост.

Иван е осъждан 16 пъти за тежки умишлени престъпления. С богато съдебно минало е и синът на ограбения мъж.