Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делото срещу депутатски брат се гледа в спецсъда.
Делото срещу депутатски брат се гледа в спецсъда.

Братът на депутата от БСП Георги Стоилов - Илия, който е подсъдим като лидер на група за рекет, дрога и побоища, вече се издирва и от Интерпол, научи “24 часа”.

През септември 40-годишният мъж бе обявен за национално издирване, издадена му бе и европейска заповед за арест. Тогава съдебни полицаи не го откриват на адреса му в Русе, за да го задържат по разпореждане на апелативния спецсъд.

Той е излязъл законно от България на 6 септември в 20,36 ч през ГКПП Калотина с ауди. Заедно с него пътувала и 28-годишна русенка. По информация на МВР те са отишли в чешката столица Прага. Там Стоилов ѝ купил апартамент.

Преди апелативните съдии да изменят мярката му, на 29 август т.г. специализираният съд го пусна от ареста с подписка. Докато чакал окончателното решение, Стоилов е заминал, тъй като е нямал забрана да излиза от страната.

Новината, че депутатският брат е обявен за издирване, събра бившия вече вътрешен министър Валентин Радев и главния прокурор Сотир Цацаров в Народното събрание, за да съобщят подробности за разследването.

Червеният депутат Георги Стоилов коментира тогава, че брат му е отишъл да се лекува в чужбина. Той обаче така и не се връща. В края на октомври делото срещу него започна задочно в спецсъда.

Илия Стоилов е подсъдим, че е бил лидер на 8 мъже и жени, действали като престъпна група от 2015 до 2017 г. Междувременно роднини на депутатския брат са засипали главния прокурор и Върховната касационна прокуратура с жалби срещу наблюдаващите прокурори по делото. Обвиняват ги в предубеденост и заинтересованост.