Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Узунов очи в очи с Люба Петрова по време заседанието в Софийския апелативен съд вчера.
Димитър Узунов очи в очи с Люба Петрова по време заседанието в Софийския апелативен съд вчера.

С очна ставка между съдии приключи на втора инстанция делото срещу бившия магистрат от Раднево Евелин Драганов за закана с убийство към деловодителка.

Преди апелативният съд в София да обяви, че ще реши делото до месец, там се явиха бившият член на Висшия съдебен съвет Димитър Узунов, сега съдия в Сандански, и отстранената съдийка от Раднево Люба Петрова на очна ставка.

Петрова, която е подсъдима по други 2 дела, каза, че била накарана да даде показания срещу колегата си Евелин Драганов от Димитър Узунов, който й обещал помощ за образуваните срещу нея производства, тъй като бил близък с главния прокурор Сотир Цацаров. По-рано пред съда Узунов свидетелства, че никога нищо не е обещавал на Петрова, въпреки че тя искала съдействие от него.

Драганов е подсъдим за това, че през 2013 г. звъннал по вътрешния телефон на деловодителката Йовка Митева и й казал: "Мръсна к....о, сега ще сляза долу и ще ти счупя ръцете и краката, ще смачкам теб и майка ти". Казал, че ще й отреже главата и че ще й напълни устата с червеи. На първа инстанция Драганов бе оправдан.

Той бе уволнен от съдебната система през 2016 г.