Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Викторио Александров СНИМКА: Йордан Симеонов/Архив
Викторио Александров СНИМКА: Йордан Симеонов/Архив

Състав на Софийския апелативен съд потвърди ареста на Викторио Александров, обвинен за убийството на жената, с която живеел на семейни начала, и общото им дете. Преди това 26-годишният охранител каза, че не е убиец, крадец или каквото и да е, а обикновен гражданин.

"Няма къде да отида да се скрия, ако ме пуснете под домашен арест. Ще си стоя вкъщи, а пред нас ще има медии", каза обвиняемият пред съда. Магистратите обаче приеха, че по разследването има доказателства, които сочат, че Александров е извършил убийствата.

Те се позоваха на свидетелски показания. От тях ставало ясно, че семейството му имало конфликтни отношения. 

Съдът не прие тезата на защитата, че към момента на престъплението той е бил невменяем. Баща му е разказал пред разследващите, че синът му не е страдал досега от психическо заболяване.

Магистратите посочиха, че в обяснението си Александров използва подреден смислов изказ. На 29-ти октомври, когато е станало убийството на Дарина Министерска и момиченцето им Никол, действията му след това били адекватни, т.е. той е напуснал жилището, качил се е в такси и е използвал различни версии, за да оправдае постъпката си.

По делото предстои да се изготви експертиза за здравословното и психическото му състояние.