Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мили хора, разбирам възмущението от това, че ромски деца обират храната, която сте оставили на гробовете на близките си. Но кой човек би ходил по гробищата да събира храна, ако я имаше в достатък? Най-тъжното е, че децата на България от този етнос са докарани да крадат козунаци от гробищата, за да я ядат!

Да се краде храна от гроб в страна на ЕС в 21 век показва, че всеки който е бил на власт досега в България носи огромна отговорност, че е позволен този позор – позорът на глада и бедността! Позорът ромите да се използват единствено за платени електорални единци и умишлено да не се интегрират, позорът да са оставени като неконтролируема маса да живее от подаяния и кокошкарство, която да се използва единствено за ресурс на неграмотни гласове при избори. Няма нито един политически мерзавец, който да не е минал през ромска махала с двадесетолевки и кебапчета! Няма!

Мизерията и неграмотността на тези хора, е решаващ фактор в това кой ни управлява. Никой от управляващите боклуци няма полза този етнос да е богат, да се ограмоти и да се цивилизова. Защото тогава, когато не е гладен, няма да си продаде гласа за жълти стотинки! Позор е всички неудачи на България да се прекарват през призмата на „крадливите и опасни роми.” А ако неромите бяха хора, можеха да организират, заедно с местните политици, общественици и ромски представители срещи, разяснения, и подаване на ромските деца по случай празника, за да се избегне тази срамна картина с гробовете!

Не мислите ли, че ако бяхте заложили едно парченце баница или козунак за ромско дете и от всяко населено място да бяхте изпратили хора-доброволци, които да ги раздават—дали на гробищата, дали на площада, желанието за събиране на храна от гробовете не било същото? Естествено би било клетата българска православна църква също да участва с благотворителност на този празник. Да приобщава и да сее хармония и любов м/у християните. Но БПЦ е безсмислена комунистическа организация, на която хуманизмът никога не й е бил приоритет! Да, мразенето е най-лесното нещо.

Бедността много по-лесно се постига от богатството. За хармонично и проспериращо общество се изискват страшно много усилия и образование. За съжаление ако България продължава да има същите хора на власт каквито досега, всичко това ще си остане химера. И гробовете ви ще продължават да остават без подавки завинаги! Но като се замисли човек, това ли ви е най-големият проблем?

*От фейсбук!