Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатът от ВМРО Александър Сиди
Депутатът от ВМРО Александър Сиди

"Не мога нито да потвърдя, нито да отрека тази информация, че ще я съдим. Това, което каза лицето Катя Матева бе "аз чух на опашката пред министерството как хора си говорят". Чула е, че се говори, изпратила го е в ДАНС, като по нейните думи това е било "сигнал". Коментираме това, което е казала една жена на пазара".

Така народният представител от ВМРО Александър Сиди коментира пред "24 часа" информацията, че от партията ще съдят бившата шефка на отдел "Българско гражданство" в правосъдното министерство - Катя Матева. По-рано в сутрешния блок на Би Ти Ви Матева заяви, че има доказателства, че ВМРО се издържа от продажбата на българско гражданство.

"ДАНС казаха, че няма данни за извършено престъпление. Има официални данни и от прокуратурата. Тя самата (бел.авт. - Матева) има изказване, че няма данни. Така е. Ако имаше, щеше да има арести във ВМРО, а такива няма", заяви още Сиди.

"Жената от пазара, която коментираше днес, по нейни думи "работи в министерството от 2005 г.", когато на власт беше Тройната коалиция. Преди няколко месеца пак ДПС искаха сформирането на комисия, за което депутатите от ВМРО също се подписаха, по нейни сигнали. И сега казват: Ние искаме да свалим това правителство и започват политически удари. Прокуратурата разследва в Държавната агенция за българите в чужбина, което няма общо с това, че политически партии упражняват политическа реторика на гърба на 125 годишна организация. Мисля, че е абсолютно недопустимо всички по-сериозни медии в страната да се занимават с това, което е казала една жена на пазара, която е била дисциплинарно уволнена, след като й е отнет достъпа до класифицирана информация. Твърдо вярваме, че институциите в страната - специализираната прокуратура и ДАНС, заслужават много по-голямо доверие, отколкото една жена на пазара", категоричен бе депутатът.