Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов на конференция за борбата с трафика на хора СНИМКА: Кристина Кръстева
Цветан Цветанов на конференция за борбата с трафика на хора СНИМКА: Кристина Кръстева

Всяко момиче има своите мечти, но трябва да знае рисковете, които дебнат в мрежата, а родителите трябва да държат контакт с децата си, за да знаят всичко, което ги вълнува.

Такъв настойчив съвет даде лидерът на депутатите от ГЕРБ и председател на комисията по обществен ред и сигурност на Народното събрание Цветан Цветанов по време на конференция, посветена на борбата с трафика на хора.

Информационните кампании като SaferInternet4EU, която стартира през февруари, е в тази посока, напомни еврокомисарят по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел в обръщение, прочетено от шефа на представителството на ЕК у нас Огнян Златев.

На срещата, организирана от общински съветници от ГЕРБ в столицата, историята си разказа Олга от Сливен (на снимката - жената с шала), която в продължение на 8 г. е била секс робиня в Холандия и е изкарала поне 2 милиона евро за сводника си, който е неин съгражданин и който през 2000 г. я е подлъгал да замине.

"Олга не е заминала, за да проституира. Нейната мечта е била да живее красиво, да помага на родителите си и да се реализира професионално. В първите 24 часа е след извеждането й е жестоко малтретирана, а след това - наблюдавана с камери И е трябвало да е постоянно усмихната, за да изглежда, че упражнява доброволно тази дейност. Ако спасим един човешки живот, си заслужава. Подавайте сигнали - анонимността ви е гарантирана", призова Цветанов. Телефонът е 080020100.

Никога не бих приел в България проституцията да се легализирана, категоричен е Цветанов. Той призова: "Не опропастявайте бъдещето си, бъдете информирани, призова той."

10 г. получи в Австрия сводник на жена от Монтана - това е по-справедлива присъда, даде пример той. И апелира родителите да се интересуват къде са децата им. Като вицемпремиер и вътрешен министър той имал случаи, в които деца на 13-15 г. били прибирани от полицията след полунощ. А като им се обаждали от районното управление, родителите се сърдели защо ги безпокоят.

"Като купят телефон на детето си, някои хора мислят, че с това отговорността им приключва. Но те знаят ли, че децата им имат по 1200 контакти? Дъщеря ми е на 16 години и има 200 приятели във фейсбук, като зад всеки от тях знае кой е", даде пример Цветанов.