Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов Снимка: Архив
Красимир Каракачанов Снимка: Архив

Ако се установи, че аз или ВМРО сме получили една стотинка от схеми за издаване на БГ паспорти, ще се гръмна с личното си оръжие. Никога не съм си позволил да спекулирам с каузата на своя живот. Абсурдни глупости са твърденията, че ВМРО се финансира от продажбата на документи за българско гражданство. Това са голи, клеветнически обвинения, не се финансира така, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов пред Би Ти Ви.

"Къде има корупционни схеми? Там, където проблемите се решават трудно. При всички тези години ние сме настоявали етническите българи да получават гражданство по облекчена процедура", каза Каракачанов.

В тв студиото избухна спор между него и тв водещия Антон Хекимян. Каракачанов реагира на няколко пъти, че журналистът го прекъсва и не го изслушва, а водещият, че бяга от отговори.

"Вчера давате думата на един господин, който не попитахте нищо конкретно ( визира Велизар Енчев -бел.ред.), а сега ме прекъсвате. Искате ли да ви кажа за какво става дума или не. Когато във вашата медия се хвърлят обвинения, хайде да не се държим като китайски съд по време на Мао Цзедун", ядоса се Каракачанов и добави, че Хекимян "спекулира с фактите".

Повод за спора станаха обвинения за връзки на ВМРО с адвокатска кантора, която Би Ти Ви намеси в схема за издаване на документи за българско гражданство преди години, позовавайки се на сигнали, с които разполага. А също твърдения на бившия депутат от НФСБ Велизар Енчев, че „услугата по продаване на българско гражданство на македонци е основен източник за пари на ВМРО"

"Тук има едни голословни твърдения по отношение на други хора. Аз за тях не отговарям", каза Каракачанов. Преди дни ВМРО се разграничи от сегашния шеф на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев, който бе арестуван и обвинен като лидер на група за подкупи при получаване на удостоверения на чужденци за български произход.

Петър Харалампиев бе предложен за 2 неща - за областен управител на София и за директор на Агенцията за българите в чужбина. Аз навремето го предложих за втората длъжност", каза Каракачанов.

Очаква се днес съдът да реши дали да остави Харалампиев и още трима, обвинени от спецпрокуратурата, в ареста.