Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Иванов и Маноил Манев  Кадър: фейсбук
Александър Иванов и Маноил Манев Кадър: фейсбук

За 10 години управление на ГЕРБ средната работна заплата се увеличи три пъти, без да се увеличават данъците. Контрабандата падна 7 пъти, брутният вътрешен продукт удари рекордни нива - от 55 милиарда лева през 2009 г. до 110 милиарда лева тази година.

Това обяви депутатът от ГЕРБ Александър Иванов, член на парламентарната комисия по бюджет и финанси, на брифинг в Народното събрание. Напомни и ръста на минималната заплата, която ще стигне 650 лева в края на мандата през 2021 г.

Колегата му Маноил Манев пожела: "Дано БСП не напишат управленската си програма като "Визия за България", за която успяват да съберат служебно между 5 и 30 човека при обиколките си из страната и за която канят с бележки върху таблата с некролозите." 

"Слаби съветници има г-жа Нинова. Те един път я бяха подвели, тя малко се поизложи, като каза, че 5% плащал бизнесът като данък. Не е така - 15% плаща, без да са се повишавали. Икономиката расте с 4% средно няколко години поред. Всичко това много изнервя политическите ни опоненти", допълни Иванов. И продължи какво очаква българите догодина - с 10% по-високи възнаграждения за всички заети в бюджетния сектор, с 20 на сто повече за учителите. Миналата година върнахме 20 000 деца в клас, които след години също ще влязат в пазара на труда и ще работят за икономиката, изреди Иванов. И заключи: "Това са ефективни политики по доходите на населението, не празните приказки и бляновете на трима човека, които са се събрали. Ако стряскащия документ "Визия за България бъде прочетен от някой инвеститор, ще избяга с 200 от България."

БСП кани върху таблото с некролозите във Варненско.
БСП кани върху таблото с некролозите във Варненско.