Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако искате да разберете как Шпионина на ХХ век Ким Филби, приятелят му Виктор Ротшилд и младежите от тяхната група са успели да скарат Сталин и Хитлер и години наред са ги манипулирали, заповядайте на премиерата на международното разследване, представено в книгата "Истината за Ким Филби". Срещата-дискусия ще се състои на 8 ноември, четвъртък, от 18 часа в централното фоайе на Националната библиотека.

На нея за първи път ще бъдат осветлени високопоставените контакти на бащата на Филби и приятелствата му с Чърчил, с Рузвелт, шефа на ЦРУ Алън Дълес и саудитската кралска фамилия, наследени по-късно и от синът му. Ще разберете подробности за старателно прикриваните досега ювелирните спецоперации на групата около Филби и Ротшилд и приносът й за по-бързото приключване на Втората световна война.

Ще се докоснете до една компания от идеалисти със суперинтелект, която проявява висш пилотаж в световната политика и дипломация. Благодарение на стотиците разсекретени документи в Националния британски архив и живите свидетелства на обкръжението на Ким Филби и съпругата му, ще откриете какви са истинските мотиви на Шпионина на ХХ век и дали той изобщо е бил такъв.

Единствено на дискусията ще разберете и какви са били съветите на Филби към неговите ученици в тайната му школа в Москва и как трябва да действат разузнавачите и дипломатите, за да не допуснат нова студена война.

На премиерата ще бъдат показани стотици разсекретени документи от Националния британски архив.
На премиерата ще бъдат показани стотици разсекретени документи от Националния британски архив.
Предпремиерата на книгата бе пред елита на Военна академия.
Предпремиерата на книгата бе пред елита на Военна академия.