Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Свирепият удар между двете леки коли остави на пътя Стара Загора - Казанлък в събота привечер 2 загинали и един ранен.
Свирепият удар между двете леки коли остави на пътя Стара Загора - Казанлък в събота привечер 2 загинали и един ранен.

Кървава катастрофа с 2 млади жертви и един ранен - този е печалният резултат от сблъсъка между два леки автомобила на прав и равен участък от пътя между Стара Загора и Казанлък в събота привечер. Сигналът за инцидента е подаден в 19,15 часа, уточниха от ОДМВР в Стара Загора. На това място разрешената скорост е до 90 километра в час, но много често шофьорите натискат и повече газта.

Лек автомобил "Фолксваген голф" пътувал към Стара Загора. По причини, които се изясняват, колата се завъртяла на сухия и прав участък и навлязла в насрещното платно. В този момент върху нея връхлетял идващият отсреща лек автомобил "Мерцедес" и ударил голфа, който бил застанал перпендикулярно на пътя, точно между двете врати. Това е място, което се смята за едно от слабите места на автомобилите, казаха експерти. При удара двамата пътници в голфа - момче на 22 години и момиче на 23 години, загинали намясто. И двете млади жертви са от Казанлък. Шофьорът на мерцедеса, лекар от Спешна помощ в града на розите, се отървал със счупена ключица.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследващите проверяват и версията, че миг преди автопроизшествието на пътя се била появила несигнализирана циганска двуколка и конският впряг е станал причина шофьорът на голфа рязко да промени посоката на движението си, за да избегне удар с двуколката, но от високата скорост се завъртял на пътя.