Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Униформени от Казанлък трябвало да стрелят в безопасна посока, за да усмирят мъже, оказали им съпротива

Момче на 16 години от Мъглиж е арестувано, а негов съгражданин на 24 години се издирва, след като двамата са оказали съпротива на полицията при опит да бъде извършена проверка на каруца с 4 лица в нея, която се движела по пътя от село Черганово към Овощник в община Казанлък. За да осуети проверката, непълнолетният ухапал полицая, който поискал от момчето да се легитимира, по ръката и гърдите. За да респектират циганите, униформените произвели изстрел в безопасна посока, от който никой не е пострадал.

Инцидентът станал днес около обяд. Малко преди това, към 11 часа, в полицейския участък на Казанлък е подаден сигнал за нерегламентирано състезание с каруци, кушия, на пътя между Черганово и Казанлък, който дори бил затворен от ромите. На място били изпратени 3 полицейски екипа. Полицаите заварили струвпане на стотина души и няколко каруци, предимно двуколки, които затруднявали нормалното движение по пътя. След полицейско разпореждане лицата напускали мястото.

Малко по-късно, около 11,55 часа, бил получен втори подобен сигнал - този път за струпване на хора и каруци на път между селата Черганово и Овощник, където състезанието с каруци между цигани от Мъглиж и техни събратя от Казанлък продължило. Изпратените на това място полицейски екипи установяват 30-40 души с няколко каруци. При полицейско разпореждане да напуснат мястото лицата се подчинили, а на място е останал полицейски екип.

Няколко минути по-късно, при опит да бъде извършена проверка на каруца с 4 лица в нея в района на неразрешената кушия, се стигнало до ухапване на полицая и до изстрела в безопасна посока. 16-годишният арестуван, който нападнал униформения, се държал нагло. Не дал документ за самоличност за проверка, като обяснил, че в каруцата не носел личната си карта, защото може да я изгуби. Неотдавна той бил изключен за лошо поведение от местно училище и сега си бил вкъщи.

Обстановката вече е спокойна, съобщиха от полицията в Казанлък в ранния след обяд днес. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.