Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп СНИМКА: Ройтерс
Доналд Тръмп СНИМКА: Ройтерс

Доналд Тръмп заявява в интервю, че престолонаследникът принц Мохамед бин Салман, като фактически управник на Саудитска Арабия, носи крайната отговорност за операцията, довела до смъртта на саудитския журналист Джамал Кашоги, предаде Ройтерс.

В интервю за "Уолстрийт джърнъл", дадено вчера, президентът на САЩ казва, че иска да вярва на твърдението на принца, че служители на по-ниско ниво са виновни за убийството на 2 октомври в саудитското консулство в Истанбул, но дава знак, че отговорността трябва да се търси по-нагоре. На въпрос за евентуалното съучастие на престолонаследника Тръмп отговаря: "Ами, принцът ръководи нещата там, още повече на този етап. Той ръководи нещата, така че ако трябва да бъде някой, трябва да е той", предава БТА.

Според вестника Тръмп е уверен, че крал Салман не разполага с много информация за случилото се. По-рано вчера Тръмп каза пред репортери в Белия дом, че саудитските власти са извършили "най-лошото в историята прикриване" на инцидента и са свършили работата лошо, съобщи Ройтерс.