Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Затворът във Варна  СНИМКА: Авторката
Затворът във Варна СНИМКА: Авторката

Трима млади мъже, на 21, 24 и 25 години, се споразумяха с Варненската районна прокуратура за условни присъди, след като нападнаха и обраха мъж, който минавал през училищен двор. Всички получиха по 1 година с по 3 години изпитателен срок. Решението е окончателно и влиза в сила веднага.

Нападението е извършено на 29 март 2016 г. вечерта. Мъж на средна възраст минал напряко през осветен училищен двор в квартал „Владиславово“ на връщане от работа. Тримата млади мъже стояли на пейка в близост до оградата на училището, когато единият от тях казал, че смята да грабне чантичката на минувача. Той изненадващо съборил мъжа на средна възраст на земята и започнал да дърпа чантата му.

Тъй като нападнатият оказал сериозна съпротива, се наложило да се намесят и другите двама. Те скочили върху пострадалия и го удряли, докато му взета чантичката, после се разбягали в различни посоки.

В чантичката имало два мобилни телефона, джобно ножче, портфейл с пари, банкови картите, документи и др. на обща стойност за над 700 лева.