Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ади вероятно натопи батко си на американците, а Руди може би преспа със снаха си, но и двамата направиха достатъчно, за да се намразят и да се впуснат в легендарното съревнование

Войната отнема човешки животи и съсипва бъдещето на много от тези които я преживеят. Войната също така е време за възход на мерзавците. Съпруга доносничи за мъжа си, за да се отдаде на любовника. Съсед топи съседа и го праща в лагер, защото навремето са се скарали пред входа. Но винаги има и по-лошо. Като това брат да предаде брата, за да превземе еднолично бащиния бизнес.

Извършил ли е наистина тази мерзост Адолф Даслер? Топи ли брат си Рудолф пред американците с идеята да прати родната плът и кръв във военен лагер? Историята не прилича на математиката. Твърде много нюанси, твърде много на пръв поглед незначителни житейски подробности, които обаче преобръщат човешките съдби. Факт е, че двамата братя Даслер се изправят един срещу друг в може би най-легендарната братоубийствена война, от която се раждат спортните гиганти „Адидас“ и „Пума“.

Много преди да задрънкат оръжията, двамата братя се обичат и заедно мечтаят да се измъкнат от немотията. Баща им е дребен обущар, който опитва да свързва двата края с изработка на чехли. Съседките в квартала купуват, но постъпленията съвсем не са достатъчни да се изхранва четиричленно семейство. Кристоф Даслер изработва чехлите, а Ади и 2 години по-големият му брат Рудолф се въртят около баща си и му помагат с каквото могат. Да, може да се каже, че живеят щастливо, доколкото бедността може да позволи подобна волност.

След това идва войната и животът се променя.

Защо двамата братя никога не се сдобриха и как легендата Пеле се намеси във войната - четете в хартиеното издание на "Космос".