Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антон Станоев Снимка: Интерпол
Антон Станоев Снимка: Интерпол

Докато полицаи по света и у нас са издирвали Антон Станоев, известен като Средната Бирма, той се изплашил, хвърлил телефона си и отишъл да бере сливи в Брезово. Това обясни самият Станоев пред апелативния спецсъд, къде е бил през последните два месеца, докато го търсели.

32-годишният мъж е обвинен като член на престъпна група за производство на нелегални цигари. Има и друго обвинение, че през март тази година осигурил пари за производство на цигари в нелегална фабрика. Станоев се предаде миналата седмица сам в спецпрокуратурата, днес той и адвокатът му настояха пред съда да бъде пуснат на свобода. 

Двама от тричленния състав на съда Галя Георгиева и Красимира Райчева решиха, че Средната Бирма трябва да остане зад решетките. Един от мотивите им бе той е обвинен за две тежки умишлени престъпления. Съдията подчертаха, че Станоев е работил в нелегална фабрика за цигари в Горна Оряховица срещу 5 хиляди евро заплата, без да има трудов договор. Освен това те изтъкнаха и че след претърсване у Станоев са намерени много на брой цигари без бандерол.

"Той се е укривал и доброволното му предаване не е продиктувано от желанието му да бъде полезен на разследването, а защото е нямал възможност да се укрие на място, където да не бъде намерен", казаха съдиите Георгиева и Райчева, и посочиха, че от обясненията на Станоев ставало ясно още, че той се е крил и в хотел в Свиленград.

Третият член на състава съдия Веселина Вълева се разграничи от колежките си и подписа решението с особено мнение. Според нея Станоев трябва да бъде пуснат под парична гаранция, тъй като няма доказателство той да е участвал в престъпна група и да е давал пари за производство на нелегални цигари.

По делото срещу Антон Станоев са обвинени и други 8 души, сред които баща му Евлоги Станоев и брат му Георги, които са в неизвестност.