Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова СНИМКА: Румяна Тонева/архив
Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова СНИМКА: Румяна Тонева/архив

И днешното заседание по делото за подкуп срещу отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет на района Петко Дюлгеров стартира с искане то да бъде отложено.

Този път Петрова обяви пред съда, че не била готова със защитата си, тъй като в ареста контактувала със затруднения с адвокатите си, а често и конфиденциалните разговори между тях били слушани от служители на ареста.  Подсъдимата зам.-кметица добави, че не била чела протоколите за разпит на призованите днес свидетели, които основно са служители на общината.

След съвещание съдът обяви, че възраженията на Петрова са неоснователни и тя е имала предостатъчно време да се запознае с всички материали по делото, но въпреки това й даде 1 час да чете разпити заедно с адвокатите си в съдебната зала. От същото се възползва и Иванчева.

В спецсъда днес се явиха като свидетели главният архитект на София Здравко Здравков, бившият зам.-кмет на "Младост" Никола Вапцаров, както и други служители, работили в кметсвото при управлението на Иванчева. 

Очаквайте подробности.