Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокуратурата в Целе одобри екстрадацията

Северин Красимиров, който бе задържан в Германия на 9 септември по подозрение, че е изнасилил и убил журналистката Виктория Маринова в Русе, е признал частично вината си.

Това съобщи пред „24 часа“ прокурор Бернд Колкмайер от прокуратурата в град Целе, където се намира арестантът.

Пред германския съд Северин твърди, че сутринта на 7 октомври, в парк край Дунав в град Русе, под влиянието на алкохол и наркотици се е скарал с непозната за него млада жена, ударил я е силно в лицето и я е блъснал в храстите. Той отрича да я е изнасилва Не е възнамерявал и убийството й, цитира още прокуратурата твърденията на Северин.

„Въз основа на показанията му няма основание да се смята, че има политически мотив в убийството“, заяви още германската прокуратура.

Днес прокуратурата е наредила екстрадацията на Северин Красимиров. Тя очакваше последните документ и от България за това, сред които и писмо, че затворите ни отговарят на минималните европейски стандарти.

Северин сe е съгласил на опростена процедура по пращането му в България, което означава, че той ще бъде качен на самолета до дни. Крайният срок в такъв случай е 10 дни. Сега се очаква България да прати полицаи за извеждането му и с първия възможен полет на “България ер“ той ще бъде прибран в България.

Северин Красимиров е нямал съучастници, действал е сам, разказаха майка му и доведеният му баща от Германия в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Поне така са научили от него. Двамата били шокирани от това, което е извършил, тъй като по думите им не бил агресивен и не е имал такива черти. Дошъл в Германия, за да види за последно своите близки, тъй като имал намерение да се предаде.

1-2 часа, след като влязъл в дома им в немския град Щаде, там нахлули германски полицаи и го арестували.

Майката обясни пред камерата на Би Ти Ви, че синът й казал, че е пил алкохол с приятели, бил взел и наркотик - едно шише уиски, наркотик, наричан кристал, и бира.

"Майко, аз убих човек, дойдох само вас да видя", казал й Северин.

Доведеният баща на Красимиров също обясни как им казал "Голяма бела стана". Северин твърдял, че не е удушавал Виктория, а от удара в носа и потеклата кръв тя се била задушила.

Бащата разказа и как, като седнали да вечерят с децата, Северин се разплакал и им казал, че видял по телевизията, че убитата от него Виктория има малко дете. Малко след това влязла полицията.