Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Промяна на 10 текста в плана за управление на Витоша, с което да се отпуши възможността за изграждане на модерни влекове и лифтове, предлага групата на “Патриоти за София” в Столичния общински съвет.

Докладът ще бъде изпратен днес на всички шефове на политически групи в СОС. Идеята е Столичната община да предложи на екоминистерството да измени плана и да стартира процедурата. “Взели сме предвид заключенията на междуведомствената работна група. Става дума само за спортни съоръжения. Няма да се допуска никакво друго строителство в планината”, каза пред “24 часа” общинският съветник от ВМРО и шеф на “Патриоти за София” Карлос Контрера.

Той напомни, че София ще кандидатства за домакинството на зимната младежка олимпиада през 2024 г. “Това няма как да стане, без да имаме съвременни писти, влекове и лифтове”, обясни Контрера.

Според него тази “разруха” в планината не може да продължава повече. Той подчерта, че това е една от ключовите теми до края на мандата на този общински съвет.

Предложението ще бъде разгледано следващата седмица на заседание на временната комисия по проблемите на Витоша, каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.