Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Майка ми ме измъкна от лапите на болестта, разказва красивата Вероника

Винаги има надежда! Колкото и да си отчаян, трябва да вярваш, че всичко може да се оправи. Това е единственият шанс да се спасиш и от най-трудната ситуация. Именно такава философия помага на популярна миска да извърви пътя от опасно за живота й заболяване до щастливите мигове, в които се готви да стане майка.

Мис Свят - България, Вероника Стефанова е на косъм от смъртта, след като се разболява от анорексия. В най-критичния миг тя тежи само 36 килограма, въпреки че е висока 1,74. Налага се да влезе в болница, а лекарите са сериозно притеснени за състоянието й. Вероника обаче успява да изплува и да се пребори с това страдание на психиката и тялото. Нещо повече, тя оставя зад гърба си лошия спомен и започва съвсем различен живот, в който щастието е изместило нещастието. Тези дни Вероника Стефанова се похвали, че ще става майка.

"За първи път не дефилирам сама, а с моята бъдеща дъщеря, която вече четвърти месец расте в мен", съобщи миската в социалните мрежи и така за пореден път даде надежда на всички хора, които водят упорита борба със собствените си проблеми.

Пътят на Вероника от болестта до щастливото майчинство също не е никак лесен. Тя някак неусетно затъва в плаващи пясъци, от които рядко има измъкване.

"Бях се захванала с прекалено много неща. Все гледах да си изпълня ангажиментите и не ми оставаше време за ядене. Свалих няколко килограма и всички около мен ме хвалеха колко добре изглеждам. След това самата аз започнах твърде често да се застоявам пред огледалото. И никога не бях доволна", спомня си Вероника. За нея не е никакъв проблем да спре да се храни. За сметка на това изпитва ужас всеки път, когато я поканят да седне на масата.

"Издържах по ден и половина само на вода. След това хапвах малко плод и отново започвах с водата.

Нарочно лъжех близките си, че се храня нормално, но всичко от чинията ми отиваше в кошчето за боклук", казва още Вероника. С този си режим тя стига до болницата. Дори и там се опитва да убеди лекарите, че е твърде пълна и ще е добре да свали поне още кило-две. После идва спасението.

"Дължа всичко на майка си. В най-тежките моменти тя ме прегръщаше и ме успокояваше, че утре ще е по-добър ден и аз ще се справя с това изпитание. Никога няма да забравя усмивката и сълзите й, когато лекарят ме заведе при нея с думите: "Дъщеря ви е напълно излекувана", заявява пред "168 часа" миската, която през миналата година представи България на конкурса "Мис Свят".

Модните й ангажименти обаче не я отклоняват от основната й мисия - да помага на други момичета, които се борят с анорексията. Вероника създава страница в интернет, с помощта на която осъществява контакт с девойки, които вървят по опасния път на собственото си самоунищожение.

"Чак когато се излекувах напълно, започнах да се осъзнавам, че на практика съм се опитвала да се самоубия. Сега знам колко ужасно е това заболяване

и колко е важно да има човек, който да ти помогне. Истината е, че работата ми с други момичета помогна и на самата мен. Виждайки ужаса, през който минават, осъзнавам колко прекрасен живот имам и как нямам право отново да повтарям стари грешки. Анорексията е хронично заболяване и битката с него е всеки ден, всеки час, всяка минута. Излекувалите се нямат право да се отпускат", категорична е Вероника. Сега тя има пълното право да се наслади на живота си и на най-великото събитие, което я очаква.

"Чувствам се наистина страхотно. Бременността поне засега не ми пречи на работата. Преди дни се върнах от седмицата на модата в Милано, където участвах в 11 ревюта, снимах моден филм и една фотосесия. Все пак отказах поканата да бъда част от седмицата на модата в Казахстан, защото трябва да се съобразявам и с бременността. В никакъв случай не смятам да се залежавам, когато родя. В Милано една от колежките беше дошла с двумесечното си бебе. Не знам дали ще съм готова на подобен подвиг, но ще се върна на подиума в първия удобен момент", категорична е бременната миска.