Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Силно приветствам предварителните резултати от разследванията на убийството на Виктория Маринова. Българските власти действат бързо и ефективно. Имаме пълно доверие в българските власти да намерим справедливост за семейството и близките на Виктория Маринова.

Това написа току-що в туитър кандидатът на Европейската народна партия за председател на Европейската комисия след май 2019 г. Манфред Вебер.

Преди час премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че е разочарован от туитовете на представители на Европейската народна партия, които са допуснали, че в България журналисти могат да бъдат убивани заради техни разследвания. "Вие сте не четвъртата, а първата власт. Тук всеки журналист може да напише, каквото иска", подчерта Борисов. Сред тези, които написаха обезпокоени туитове, бе и Вебер - в момента лидер на най-голямата група в Европейския парламент, тази на ЕНП. На 8 октомври той написа в туитър, че е шокиран от убийството на български журналист - третият в ЕС, убит в последната година.

Борисов натърти, че нарочно не се е обадил на никого в ЕНП в последните денонощия, защото така са го учили именно германските му колеги - че не се говори, преди по дадено разследване да има категорична яснота. И се зарече, че на следващата си среща с колегите от Европейската народна партия ще постави въпроса за техните непремерени изказвания.

Манфред Вебер ще бъде официално номиниран от ЕНП за председател на Европейската комисия на среща на върха на 7 и 8 ноември в Хелзинки.

Очаквайте интервю с най-вероятния наследник на Жан-Клод Юнкер само в "24 часа".