Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Варненската окръжна прокуратура предаде на съд 31-годишния Муйдин Х. за грабеж на златен ланец на турист, извършен в условията на опасен рецидив.

На 7 май тази година около полунощ Муйдин се запознал с руски турист в курорта Златни пясъци. Между двамата започнал разговор. Григорий Д. купил две бири и почерпил събеседника си. По настояване на нашенеца двамата отишли до магазин за хранителни стоки в комплекса, близо до хотел „Хавана“. Там срещнали други мъже, за които Муйдин обяснил, че са негови колеги.

31-годишният мъж забелязал златния ланец на врата на руснака и го набелязал. Когато Григорий тръгнал към хотела си, където бил отседнал като организиран турист, Муйдин решил да го придружи. На неосветено място той ударил с юмрук новия си познат. Туристът паднал на земята, а рецидивистът бързо свалил златния ланец и побягнал.

На следващия ден ланецът бил предаден в заложна къща. Собственикът на къщата сверил данните на Муйдин, съставил заложен билет на Муйдин, като вписал имената, адреса и ЕГН-то му. Така полицията стигнала бързо до извършителя. В заложната къща доброволно предали ограбения златен ланец с тегло 5 грама и стойност над 300 лева, който бил върнат на руснака.

По данни на прокуратурата Муйдин е осъждан многократно. Последната му присъда - година ефективно, влязла в сила в средата на 2011 год. От 11-и май мъжът е в ареста и ще дочака там началото на процеса срещу него.