Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Състав на Варненският окръжен съд остави в ареста 55-годишния Мартин Паскалев, Снимка Авторката
Състав на Варненският окръжен съд остави в ареста 55-годишния Мартин Паскалев, Снимка Авторката

36-годишният Стефан Стефан, който почина, след като бе наръган с нож от бившия си тъст, пребил Мартин преди да се стигне до фаталния край. Състав на Варненския окръжен съд остави в ареста 55-годишния Мартин Паскалев, като назначи медицинска експертиза, която трябва да установи дали наистина мъжът има 96% инвалидност. Тя трябва да е готова до следващата седмица, когато той ще се яви пред апелативния съд, за да поиска по-лека мярка за неотклонение. Според адвоката трябва да бъде променена и квалификацията на обвинението, защото той твърди, че мъжът е действал при неизбежна самоотбрана. Задържаният мъж е сляп с едното око и едната му ръка е обездвижена. А по него все още личаха следи от побой.

Трагедията се разиграла на 6-и октомври в дома на Мартин. Стефан нахлул при него и му се нахвърлил, като го обвинявал, че той е виновен за раздялата им с дещеря му, с която имали две деца. Мартин отнесъл удари и ритници по цялото тяло и по главата. Според собствените му обяснения той държал нож, защото готвел. При опит да се защити, намушкал бившия си зет. Ударът бил само един, но се оказал фатален за Стефан. Раненият мъж потърсил помощ в спешния център в Дългопол, но починал от раната си. През това време Мартин се преоблякъл и се предал сам в полицията.

„Мартин не е правил опит да се укрие, не е заличавал следи, дори е оставил ножа на масата и сам се е предал на органите на реда. Считаме, че правната квалификация е неточна, тъй като обвиняемият е викал и е търсил помощ, не е търсена агресия“, посочи защитата.

Варненската прокуратура уточни, че все още не е готово освидетелстването на Мартин, за нанесените му травми от пострадалия и се надяват това да стане другата седмица. Пред Варненския окръжен съд беше представена информация и за предишно условно осъждане на Мартин през 2016 г. за вещно укривателство, като деянието е извършено в рамките на изпитателния срок.