Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С Каракачанов трябва да поставим срок на Валери Симеонов най-сетне да сподели какво ще прави за изборите през май. Не може да ни уведоми през април

С лидера на партия "Атака" и на парламентарната група на "Обединени патриоти" разговаря КРИСТИНА КРЪСТЕВА

- Г-н Сидеров, кажете за политическия съюз, който подготвяте с Николай Бареков.

- В петък с Николай Бареков организираме конференция “Консерватизмът - бъдеще на Европа”. На нея специален гост ще е президентът на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ), който догодина е и кандидат на АКРЕ за поста на Юнкер Ян Захрадил. Ще обсъждаме какво следва оттук насетне за Европа, как ще се развие вълната на консерватизма, който най-вероятно ще измести либералната идеология. Очевидно в България в лицето на “Атака” са видели партия, защитаваща консервативните ценности. Сега полагаме основите на сътрудничество. Моментът е много важен - вече започна битката дали Европа ще е на варварстващите мигранти и всякакви други екземпляри, или ще е на християнските ценности. Битката за Европа е сравнима с пристигането на Атила. В следващия Европарламент е има много свежа нова кръв.

С контактите си в ръководството на алианса Бареков вкара в АКРЕ и Ангел Джамбазки.

- Но сега не вика лидера на Джамбазки - Красимир Каракачанов, като съорганизатор на форума, а кани вас.

- Европейските консерватори познават моята дейност, приемат ме като човек с консервативни възгледи. Имам моралното право да представлявам консервативните възгледи в България. От доста време движа тези идеи.

- Все пак, да очакваме ли коалиция на “Атака” с партията на Бареков “Презареди България” (бивша ББЦ) за евроизборите през май 2019 г.?

- Никога не е ставало дума.

- Да не се кандидатирате и вие за евродепутат напролет?

- Не е изключено. До момента нямам отговор от любезните партньори дали искат да участваме заедно на европейските избори. И по-специално нямам отговор от Валери Симеонов. Може би не е лошо с Каракачанов да му поставим срок, до който да ни уведоми какви са плановете му. Не може да чакаме да научим през април как ще се явяваме на изборите през май.- Г-н Сидеров, кажете за съюза, който подготвяте с Николай Бареков.