Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Група от четирима приятели, извършили 4 въоръжени грабежа в различна комбинация помежду си, се размина с условни присъди.

Мъжете подписаха споразумение с Варненската окръжна прокуратура, признаха се за виновни и се съгласиха с наказанията си. Състав на Варненския окръжен съд одобри споразуменията. Срещу групата бяха повдигнати обвинения за това, че "в различни съучастия между четиримата подсъдими, след сговор помежду им са извършили кражби и грабежи при условията на продължавана престъпна дейност."

Ангел Д. прие да търпи 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок, Димитър О. получи 2,8 г. с 4-годишен изпитателен срок, Грегор Г. 2 години и половина, също с 4-годишен изпитателен срок, а Пресиян В. - 3 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

Четирите въоръжени грабежа са извършени след заплахи с палка и пистолет. Ограбени са пари от два магазина и заведение, на стойност 1306 лева. Причинените щети са възстановени изцяло на пострадалите. В тежест на осъдените са направените по делото разноски по назначените съдебно-балистична и лицево-идентификационна експертиза.

И четиримата участници в престъпленията са неосъждани и са възраст 19 и 21 години. Определенията, с които Варненският окръжен съд е одобрил споразуменията между подсъдимите и Окръжната прокуратура, влизат в сила веднага и не подлежат на обжалване.