Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СТАНИСЛАВ НИКОЛОВ
СТАНИСЛАВ НИКОЛОВ

Бившият кмет на Трън Станислав Николов е окончателно оправдан за причиняване на катастрофа по непредпазливост отпреди 3 г., когато блъсна с джипа си пред училището в града 6-годишния тогава Ивайло Стоянов.

Окръжният съд в Перник потвърди присъдата на първата инстанция, според която Николов е невинен, тъй като катастрофата е станала случайно.

“Разочарована съм от българския съд, очаквах справедливо и безпристрастно решение”, коментира майката на Ивайло Анита Гълъбова. След инцидента малчуганът е без далак и с половин черен дроб.

На 13 ноември 2015 г. на кръстовище край училището при опит да премине зад автобус, момчето се ударило в задницата на джипа “Фолксваген Туарег” на Николов.

“Пострадалият е изскочил внезапно на пътя, като в момента, в който подсъдимият обективно е могъл да го възприеме, не е разполагал с техническа възможност да спре”, се казва в решението. В момента на удара Николов карал с 15 км/ч, което съдът приема за съобразена скорост.

Съдът отправя и критики към родителите на Ивайло, които го оставили без надзор преди катастрофата. “Цената на моята вина ще си я плащам цял живот, но не аз съм карала колата на 13 ноември 2015 г.”, каза майката.