Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След Брекзит, след президентските избори в САЩ, след президентските избори в България и след референдума в Македония - струва ми се редно водещите институции на западния свят вече да си отворят очите и да започнат да действат в полза на своите собствени принципи и ценностни основания. И НАТО, и ЕС, и всяка западна държава са основани върху правото на гражданите да избират и да бъдат представлявани в рамките на един честен и открит избирателен процес.

Допускането на гореизброената поредица от победи на водещия хибридна война Кремъл в изборните процеси на демократичните общества означава ни повече, ни по-малко от дезертиране на западните институции от тяхната най-важна отговорност - да охраняват правата и свободите на гражданите в демократичната система.

Затова не се чудете и на това наистина стряскащо нахалство на Москва, която изисква ... отмяна на Преспанския договор! Е, да попитаме, на Москва ли е работа да иска нещо, което се отнася до суверенната воля на две доброволно подписали това споразумение страни - Гърция и Република Македония? Не й влиза на Москва това в работата - но тя не се смущава от това. Така е с неканените гости - пуснеш ли ги в селото, ще се настанят на одъра. И ще започнат да те командват.