Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пламен Георгиев - шеф на КПКОНПИ
Пламен Георгиев - шеф на КПКОНПИ

До края на тази седмица най-вероятно прокуратурата ще повдигне обвинение на магистрат за корупция, потвърди за “24 часа” шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Преди това той обясни пред БТА, че това ще стане, ако прокуратурата прецени, че има събрани доказателства срещу него.

Това ще е първата акция на прокуратурата и КПКОНПИ срещу магистрат, добави Георгиев, без да издава подробности дали става дума за съдия, прокурор или следовател. “Нека да си свършим работата и тогава ще говорим”, каза още той.

Наши източници разкриха, че размерът на корупцията, за която се подозира магистратът, е в пъти по-малък от случая на кметицата на “Младост” Десислава Иванчева. Тя бе арестувана заедно със заместничката си Биляна Петрова през април т.г. за взет подкуп от 56 хил. евро от бизнесмен. Според обвинението поисканият рушвет бил 500 хил. евро.

От прокуратурата отказаха да коментират изявлението на Пламен Георгиев.

Последният случай на задържан за подкуп магистрат бе на съдията Николай Стефанов от Русе, но той приключи с оправдателна присъда.

Съдия Стефанов бе арестуван при акция на ДАНС в центъра на Русе през 2015 г. за това, че поискал 1000 лв. и опитал да вземе 500 лв. рушвет. На първа инстанция той получи 3 г. условно. Осъдителната присъда обаче падна на втора и трета инстанция.