Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Илиев може да обжалва присъдата си пред Върховния касационен съд.
Георги Илиев може да обжалва присъдата си пред Върховния касационен съд.

Бизнесменът Георги Илиев е осъден на 2 г. условно и на втора инстанция за причиняване на смърт по непредпазливост на сина на шефа на ДАНС Димитър Георгиев – Юлиян. Апелативният съд в София потвърждава присъдата на градския, с която се отнема и книжката на Илиев за 2 г.

На 2 април 2014 г. при ляв завой на столичния бул. “Симеоновско шосе” бизнесменът засякъл с мерцедеса си идващия с мотор “Ямаха” насреща му Юлиян, без да го пропусне. 20-годишният младеж издъхнал на място, след като тялото му изхвърчало на десетки метри.

Илиев е карал с 45 км/ч, а Юлиян със 174 км/ч при разрешени 50, сочат тримата апелативни съдии. Те подчертават, че Илиев не възприел нито визуално, нито слухово мотоциклета, а “бил длъжен и е могъл да предвиди тежки последици”. За съда “е категорично установено, че има значителна степен на съпричиняване от страна на пострадалия. Като доказателство за това магистратите сочат, че преди катастрофата Юлиян пушил марихуана, освен че карал с превишена скорост. Младежът нямал право и да кара мотор 600 куб. см, тъй като не бил навършил 21 г. У него били намерени и 5 таблетки екстази.

Окончателната дума по делото ще има върховният съд.