Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мястото на кървавия инцидент СНИМКА: Зоя Пеева
Мястото на кървавия инцидент СНИМКА: Зоя Пеева

Състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и със свое определение днес взе мярка за неотклонение задържане под стража на 63-годишния обвиняем за четворното убийство в Каспичан Петър П. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна, цитирани от БТА.

Съдът е споделил аргументите на обвинението, че е налице обосновано предположение за авторството на четворното убийство, както и че има реална опасност Петър П. да се укрие и да извърши друго престъпление, тъй като за умишленото убийство на повече от едно лице, извършено по особено мъчителен за четирите жертви начин и с особена жестокост, наказанието е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

В съдебната зала обвиняемият за убийствата на 81-годишния Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишния им син Веселин е заявил : "Ако ме пуснат сега, в Каспичан ще ме убият. Домът ми е запечатан и няма къде да отида, нямам и пари за парична гаранция".

Определението на Шуменския окръжен съд, с което 63-годишният роднина на убитите бе задържан под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.