Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Варненският окръжен съд отказа да предаде на френските власти българин, осъден там за трафик на хора и сводничество. Алдин Хасан не се е разминал с наказанието си, но той ще си излежи годините зад родни решетки, а не във Франция.

Френските съдебни власти обявили Алдин за международно издирване въз основа на Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена на 08.09.2018 г. от Окръжния съд в Марсилия. В заповедта е отразено, че той е с влязла в сила присъда от 12.03.2013 г. и следва да изтърпи наказание 4 години лишаване от свобода за престъпления по пет разпоредби от Наказателния кодекс на Франция. Обвиненията срещу Алдин са, че през периода от началото на 2005-а до февруари 2007-а г. се е занимавал с тежка форма на сводничество с много съучастници с многобройни жертви, принуждавани на проституират, за трафик на хора и разпределяне на приходите от престъпната дейност. Деянието е наказуемо и според българското законодателство и се наказва с лишаване от свобода от две до осем години и глоба от три хиляди до дванадесет хиляди лева.

Алдин бе задържан във Варна и пред съда сам пожела да изтърпи присъдата си у нас и да не бъде предаван на френските власти.

Съдебният състав като взе предвид обстоятелствата, че присъдата е влязла в законна сила, лицето е български гражданин, живее постоянно във Варна и сам иска да остане в български затвор, приведе присъдата му изпълнение. Решението подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд Варна.