Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стоят ли диаманти, платина и злато зад разстрела на съпруга на Мис България Наталия Гуркова - черногореца Джордже Михалевич?

Това са версиите, по които властите в ЮАР вече от няколко дни търсят екзекуторите и поръчителите на покушението срещу 43-годишния "диамантен" бизнесмен, собственик на компаниите Sandton Gold, Diamond Exchange и Salon Prive.

Той бе убит на 24 септември вечерта в град Бедфордвю, докато се прибирал вкъщи след вечерята си в местен ресторант, който посещавал често. Прострелян е смъртоносно на светофар, след като мотоциклетист спира точно до него, а съучастникът му от задната седалка

бързо вади

оръжие и стреля

два пъти в целта.

Преди близо три години в различни медии тръгва слух, че Михалевич е забранил на Гуркова да живее в ЮАР и й е дал нареждане да се прибере в България с децата, тъй като там не било сигурно за тях. Причината - непознати мъже отвлекли и били бащата на бизнесмена - Мишо Михалевич.

Дали обаче тази информация е вярна, остава неясно. "168 часа" опита да се свърже с Наталия Гуркова за потвърждение, но до приключване на броя не получи отговор от нея.

Разстрелът на Михалевич засега остава пълна загадка, а от извършителя на убийството няма никаква следа. Кой е поръчал черногореца, тепърва ще се изяснява. Едно обаче е сигурно - неведнъж името на Джордже е свързвано с известни подземни босове от ЮАР, които също като него развиват бизнес в сферата на добива на злато и платина. Имена като Хуан Майер и Крайчич, за които в ЮАР се пише, че са от т.нар. златни босове с нелегален бизнес, се споменават в международни издания, в които фигурира и съпругът на Гуркова. Той неведнъж е бил разпитван и за източване на ДДС, но през годините няма никакви присъди.

За никого не е тайна, че Михалевич е бил близък приятел и с Крис Коуреметис, който е известен с прякора си "Мистър Биг". Той беше убит преди седем години от неизвестен и до днес мъж, който изстреля в тялото му общо 18 куршума. За 35-годишния Крис, който по националност е бразилец, се знаеше, че ръководи една от най-големите организации за нелегална търговия със злато в ЮАР. Той бе известен и като притежателя на най-много имоти сред подземните босове.

В интервю след

екзекуцията

на Коуреметис

пред местни медии Джордже разказва, че Крис бил добър човек, който е живял на бързи обороти.

"Всеки умира, но не всеки живее - споделя тогава Михалевич за приятеля си. - Крис живееше наистина. Искаше само най-доброто и всичко, което имаше, беше най-доброто, което можеше да получи от този живот."

След като стана ясно, че убитият на 24 септември е именно Джордж, негови приятели във фейсбук споделиха, че никога няма да го забравят и много ще им липсва.

Самият той часове преди екзекуцията променя снимката си във фейсбук. Предполага се, че фотосът е направен преди няколко седмици, когато заедно с Гуркова са били на почивка. На нея се вижда как мъжът позира със слънчеви очила на яхта и изглежда щастлив.

В социалните мрежи Михалевич е доста активен. Там той постоянно

качвал

свои снимки

с Наталия и децата им. Така например бизнесменът е снимал дъщеря си със слънчеви очила и в скъпа кола, а сина им - в магазин за дрехи, облечен в бял костюм.

Новината за смъртта му Гуркова научава, докато е тук. в България. Въпреки че през годините десетки пъти различни медии ги "разделяха" и "събираха", и до ден днешен двамата продължават да имат брак и официално да са двойка.

Първоначалните слухове, че Мис България '98 се запознава с Джордже благодарение на Коко Динев, всъщност се оказаха неверни. Малко преди сватбата през 2009 година тя отхвърля тези твърдения и споделя, че с черногореца се засичат в ресторант в Йоханесбург, където и двамата вечеряли по едно и също време. След няколко погледа Михалевич се престрашил да отиде при миската и да я заговори. След известно време двамата решават, че могат да направят и по-сериозна стъпка в живота си.

Наталия се омъжва за Джордж на 31 януари 2009 година. Тогава те решават първата брачна церемония да се проведе в България. Младоженците имат и идея да направят още две в Черна гора и Йоханесбург, но това така и не се случва, защото малко след тържеството миската забременява.

За първи път в родния хайлайф тогава се проведе и пресконференция по повод сватбата. Инициатор беше самата булка, която обясни, че я прави заради десетките неточности, които са изговорени в медиите за отношенията й с черногореца и

бъдещото

празненство

На церемонията тогава присъстват близо 150 души, но само с най-близките си роднини влюбените се венчават в столичната църква "Св. Неделя" по обяд. През цялото време Наталия и Джордже се движат в 12-метрова лимузина, а за празничния обяд избират Сребърната зала на хотел "Кемпински-Зографски".

"Церемонията бе зашеметяваща", споделят техни познати тогава.

Роклята на Мис България бе украсена с множество дантела, обсипана с камъни и перли. За цената й се носеха легенди, но красавицата така и не разкри колко струва облеклото й.

Колко деца имат Наталия и Джордже, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Двама мъже с мотор оставиха Наталия Гуркова вдовица (Обзор)

Наталия Гуркова: Естествената красота вече се изгуби