Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тодор Неделев. Снимка Архив
Тодор Неделев. Снимка Архив

"Лудогорец" стигна до пълен обрат в Коматево срещу пловдивския "Ботев" от 0:2 до 3:2 в последен мач от 9-ия кръг на Първа лига с победен гол минута преди края на Марселиньо при съмнително положение за засада.

Срещата започна мечтано за домакините срещу надменните им опоненти с два бързи гола до 14-ата минута на Серкан Юсеин и Тодор Неделев. Особено впечатляващо бе попадението от пряк свободен удар на национала, упорито спряган за ЦСКА, изпълнен сякаш от протяжно и мъчително строящия се клубен стадион на "Ботев" в центъра на Пловдив. Вместо очаквано резонно центриране Тошко врътна фантастично топката в ъгъла на вратата на бразилеца Ренан.

След почивката "канарчетата" наивно се върнаха в глуха защита, предоставиха инициативата на разградчани и бяха наказани. Първо Моци от дузпа в 58-ата минута, а после резервата Махлангу в 62-ата и Марселиньо в предпоследната минута на редовното време доведоха нещата до 3:2 за шампионите. След попадението си с пета бразилецът откровено се зае със задачата да дразни просташки публиката на "жълто-черните".

"Идват някакви чужденци и се мислят за инвънземни", изстреля след края играчът на мача Тодор Неделев по повод изцепките на легионерите на "Лудогорец" в Коматево. "За мен бе необяснимо поведението ни след почивката", каза разочарованият старши-треньор на ботевци Николай Киров.

Така "Лудогорец" щастливо не изостана на повече от 2 точки от лидерите ЦСКА и "Левски" преди вечното дерби на "червени" и "сини" на 29 септември.

В другите два мача от кръга, играни днес, "Верея" и "Денав" завършиха 1:1, а "Славия" би "Черно море" с 2:1 като гост на "Тича".