Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Скъпи ми приятели, но това е прекрасно!!!!!

Държавата моли големите вериги да не увеличават цената на хляба, въпреки че пшеницата поскъпва. Това е най-комунистическо-капиталистическото нещо, което съм виждала и съм в пълен захлас.

Комунистическо, защото явно защото желанието е естественият механизъм на поскъпване на суровината да не се отрази на крайната цена на хляба (???)

Капиталистическо, защото разговорите се водя с големите вериги, па малките магазини да мрат с хляб за 2 и 3 лева.

Толкова е многопластова тази молба от министъра към веригите, че ми иде да ревна.

Скъпи приятели, ще ви открехна на една рал'та. Сиренето е с пари. Хлябът също. Всичко е с пари. Може би само моята безкрайна доброта е без пари. И всяко нещо струва, колкото човекът, който го продава, каже.

Да, звучи ви малко особено, но човекът, който продава неща не е някой ДРУГ ЧОВЕК. Този човек сте вие. Вие всички работите някъде, където накрая произвеждате нещо, дето струва нещо.

Та, тия дето продават неща на хората сте самите вие. В случая става въпрос за хляб. И за вериги. Имаме производители на пшеница, после няколко човека по пътя, после имаме вериги. И всички те трябва да печелят, защото ако не печелят няма как да осигурят работни места, храна, просперитет и БВП. Всички ние, които си купуваме хляб, сме длъжни не само да ги разбираме, но и да ги обичаме и харесваме. Особено хора като мен, които имат машина за хляб, но никога не са я включвали в електрическата мрежа.

Отношенията на свободния пазар се градят върху плащане на цената за дадено нещо и съзнанието, че ако това нещо го няма, всички ние ще отидем на кино. Дали поради фалит, или поради това, че вместо да работя, ще трябва да меся хляб. И пак фалит.

Плащайте си хляба, българи, колкото струва.

*От фейсбук!