Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Предполага се, че тези дървета край Своге са отсечени незаконно.
Предполага се, че тези дървета край Своге са отсечени незаконно.

Шефът на Регионалната дирекция по горите в София Михаил Христов е арестуван като лидер на престъпна група за незаконен добив и търговия с дърва. Заедно с него са задържани и други 4-ма като участници в бандата, съобщиха от прокуратурата.

Във вторник разследващи под контрола на Специализираната прокуратура влязоха в столичната дирекция по горите и Държавното горско стопанство във Своге, за да изземат документи.

Като членове на групата се сочат директорът на горското в Своге, 2-ма стражари и друг мъж, който не работел в системата.

Разследващи претърсваха сградата на Регионалната дирекция по горите в София днес преди обед.
Разследващи претърсваха сградата на Регионалната дирекция по горите в София днес преди обед.
Наши източници разказаха, че разследващите са намерили над 35 хил. лв. в домовете на част от задържаните. Най-вероятно парите са от незаконна търговия с дърва.

“Има доказателства за извършени от престъпната група кражби на части от специализирана горска техника”, казват от прокуратурата, без да уточняват какви.

“24 часа” научи, че членове на бандата са запалили автомобил на човек, който станал очевидец на незаконна сеч и когото искали да сплашат, за да мълчи.

След претърсване в база в с. Батулия, Своге, стопанисвана от двама от членовете на групата, били открити и 5 незаконни пушки и голям брой боеприпаси.

Неотдавна е имало възможност Михаил Христов да оглави Изпълнителната агенция по горите, заявиха разследващи.