Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Англичанинът Дани Джеймс, който наби шотлански инвалид в Слънчев бряг миналата седмица, остава в ареста. Това постанови Окръжният съд в Бургас, но намекна в определенито си, че може и да го пусне скоро под парична гаранция или домашен арест, ако докаже, че баща му има апартамент в Несебър и няма опасност да се укрие.

Тази теза защитаваше адвокатът му Мартин Костов, но освен нотаралният акт не успя да представи друго доказателство. Ако представи, съдът в Несебър ще насрочи ново заседание, за да преразгледа мярката му.

"Това не бях аз. Не съм лош човек и никога не съм правил нещо грешно през живота си", каза 27-годишният британец и се извини за постъпката си.

Според адвоката му се разплакал в ареста, където условията били нечовешки и лежи вече седмица заради "младежка простотия".

"Той вече си е получил наказанието. Тази мярка е непропорционална. Няма да отиде във Великобритания, а ще остане тук. Задържането му е репресивна мярка", заяви Мартин костов, които поиска за Дани Джеймс домашен арест или парична гаранция.

Лабораторен анализ ще трябва да установи дали Дани Джеймс е набил шотландеца под въздействието на наркотици. Според него налетял под въздействие на голямо количество, което смесил по заведения в Слънчев бряг. От 10 години идвал в България и досега не е имал провинения, каза обвиняемият.