Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Посоченият от премиера Бойко Борисов за министър на транспорта Александър Манолев току-що обяви пред журналисти в Министерския съвет, че е помолил премиера да оттегли номинацията му. Това е заради атаки от група хора, които се опитвали да блокират работата му в министерството на транспорта. 

"Ясно ми е, че освен мен се атакува и кабинета", каза Манолев. Той каза, че твърденията били съшити и имал доказателства в противна посока. Манолев се пита защо точно сега са решили да съшиват подобни твърдения. Той е заемал високи постове като зам.-министър на транспорта, шеф на Агенцията за метрология, зам.-министър на икономиката, но тогава не е бил атакуван. 

"Практичен човек съм", заяви той, - Имах открит мъжки разговор с премиера Борисов и с вицепремиера Валери Симеонов". Манолев отказва транспортното министерство, тъй като не иска да влиза в обяснителен режим и да поема ведомството в този момент с тези съшити според него твърдения. Той смята, че тази група хора е искала да му попречи в реформите, които е имал намерение да направи в транспорта. 

Манолев заяви още, че му предстои среща с адвокати, за да предприеме контрадействия. Каза още, че не е решил дали ще подаде оставка като зам.-министър на икономиката. Не искал да взима решение под въздействие на емоции, искал да си отговори на редица въпроси и тогава да действа. 

Днес Манолев беше атакуван от в. "Капитал". От публикацията става ясно, че той е бил подсъдим за причиняване на катастрофа с причинена телесна повреда. Инцидентът е от май 2012 г., когато той прави забранен завой по столичния бул. "Васил Левски". Според прокуратурата при маневрата блъска жена, която получава черепно-мозъчна травма и половин година по-късно умира. На две инстанции - Софийски районен и Софийски градски съд, отхвърлят тезата на прокуратурата и приемат, че Манолев е невинен.

По случая има две висящи граждански дела от наследниците на починалата жена - нейният съпруг и брат й. Те искат обезщетение, но не от Манолев, а от Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (тъй като джипът, който е управлявал, е с немска регистрация и е със зелена карта) - за претърпени от тях вреди от смъртта и за претърпени от нея вреди.