Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Игнатова и Димитър Рачков преди 7 години в студиото на "Господари на ефира" с кученце. Тогава за последно водят заедно забавното предаване.
Мария Игнатова и Димитър Рачков преди 7 години в студиото на "Господари на ефира" с кученце. Тогава за последно водят заедно забавното предаване.

Есенният тв сезон започва на 10 септември

През октомври тръгва още един голям международен формат по обществената телевизия

Край на повторенията на сериали и откъси с уж най-интересното от минали вече предавания! Есенният тв сезон се връща на 10 септември - малко по-рано от обичайното, тъй като конкуренцията за зрители и реклами става все по-ожесточена от година на година.

Затова в един и същи ден - идния понеделник, на малкия екран излизат най-гледаните предавания в историята на телевизиите у нас - “Шоуто на Слави”

“Шоуто на Слави” се връща в ефира на 10 септември.
“Шоуто на Слави” се връща в ефира на 10 септември.
, “ВИП Брадър” и “Господари на ефира”. От този ден телевизиите възобновяват и обичайната си програма. Обществената БНТ ще им отговори с чисто нова програмна структура. И за да изглежда съвсем като нова, БНТ ще блесне в този ден и с различна опаковка - шапка, лога и цветове.

Най-голямата промяна в БНТ несъмнено е сутрешният ѝ блок, който ще се опита

да разчупи

дългото

политическо

говорене

- мода, наложила се категорично през последните години и в трите национални телевизии. Още по време на конкурса (август 2017 г.), с който бе избран, генералният директор на БНТ Константин Каменаров заяви, че промяната ще е част от стратегията му за управление.

Година и половина по-късно “Денят започва” вече го няма (от 3 септември), предаването обаче продължава с ново име - “Сутрешен блок”

Боряна  Каменова, Илия Илиев, Даниел  Михайлов и Елеонора  Гигова  (от ляво  на дясно)  са новите  водещи на “Сутрешен блок”.  СНИМКА: БНТ
Боряна Каменова, Илия Илиев, Даниел Михайлов и Елеонора Гигова (от ляво на дясно) са новите водещи на “Сутрешен блок”. СНИМКА: БНТ
, и четирима нови водещи - Даниел Михайлов, Елеонора Гигова, Боряна Каменова и Илия Илиев. Лекоатлетът Илиев стана популярен за зрителите на БНТ1, след като водеше специалните летни издания “Денят започва с футбол” по време на Световното първенство. Неговият първи журналистически удар обаче е интервю с големия Марадона, публикувано в “24 часа”. По онова време - през 2012 г., Илиев тренира лека атлетика и заминава на лагер в клуба на Марадона в Обединените арабски емирства. Успява да вземе интервюто, специално поръчано му от Георги Банов от спортния отдел на вестника. Сега ще е част от екипа на “Сутрешен блок” всеки делничен ден от 6 до 8,45 ч.

Следва новото токшоу “100% будни” (8,45-9,45 ч) с Мария Андонова, която преди това правеше “Здравето отблизо”. Сега неин партньор ще е актьорът Стефан Щерев, а тематиката на новото предаване ще наподобява предишното - как да живеем полезно за себе си, за околните и за заобикалящия ни свят.

Единственото всекидневно предаване за култура в българския ефир също излиза с ново име. “Денят започва с култура” вече ще се казва “Култура.BG” (9,45-10,45 ч). Очевидна е аналогията с друго много популярно предаване на БНТ - “История.BG”. Идеята на ръководството е да въведе стил и разпознаваемост в продукцията на обществената телевизия. Затова и новото предаване за български туризъм, което предстои да се излъчва, ще се казва “Туризъм.BG” (събота, 11-12 ч).

Новостите обаче няма да са само сутрин! Започва нова тв игра! Спортна. Казва се “Спортисимо” и целта ѝ е да възроди интереса към спорта, след като в момента особени спортни постижения липсват. Играта ще е всеки делничен ден от 17,30 до 18 ч.

Час по-късно - от 19 ч и пак всеки делничен ден, ще се излъчва

вторият сезон на

“Стани богат” с

Михаил Билалов

- интелектуалното състезание, което успя да достигне рейтингите на новините през миналия сезон.

Наред с новостите се връща и качествената публицистика на БНТ - “Панорама” ще е в същия ден и час (петък, 21 ч), вторнишкият “Референдум”, както и всекидневното “Още от деня” ще са с нова визия. Късното вечерно токшоу “Нощни птици” вече ще е в петък с постоянен час на излъчване - 22 ч.

Лежерната програма през уикенда ще започва с едно позабравено предаване - “Пътеки” с истории за духовното развитие и израстване се връща след едногодишна пауза всяка събота и неделя от 8 ч. Негов

автор и водещ е

Деница Гергова,

съпругата на рекламния бос Красимир Гергов. Тя е стар кадър на БНТ, преди години правеше и магазинния блок “Цветно”.

“Денят започва с Георги Любенов" също ще е и в събота, и в неделя от 9 до 11 ч. Талантливият и жизнерадостен журналист е сред най-добрите попадения на обществената телевизия. Особено качествени са интервютата му с хора на изкуството.

Точно такива - двама артисти, са поканени от БНТ да станат и водещи. Марио Николов - един от най-талантливите български тенори и режисьори в оперетния жанр, ще прави новото предаване за джаз и класическа музика “Вечната музика”.

Маестро Найден Тодоров - директор на Софийската филхармония, ще е водещ в новия сезон на предаването “На опера с БНТ2”. Това е стъпка към осъществяването на концепцията на Константин Каменаров да превърне

втория канал на

БНТ в тв

програма за

култура

В него през октомври стартира и нов проект за дигитална култура, чийто водещ ще бъде популярният влогър Крис Захариев.

И въпреки огромната информация за обновлението на БНТ остава и една тайна - след месец обществената телевизия ще пусне още един голям международен формат.

Новата визия - на българско студио в Берлин

Една от новите шапки на БНТ
Една от новите шапки на БНТ

Въпреки рестарта си БНТ запазва всичко качествено в програмата. Затова и новата графична опаковка на медията е уж твърде позната - много напомня на визията от 60-те и 70-те години на миналия век, но в същото време е достатъчно модерна.

По този начин авторите ѝ вероятно свързват традициите с технологичното поколение Y. И опосредствено загатват за новата програмна схема - в нея има различни рубрики, променени названия и нови лица, но в същото време гръбнакът ѝ е съставен от най-добрите предавания на БНТ, които ще продължат да се излъчват и през есенния сезон.

Новото лого на БНТ обявява, че тя е първата програма. Двусмислицата е умишлено търсена - първа е по време (тя е най-старата телевизия у нас), но стремежът ѝ е да стане и първа по зрители. Защото е стара, но златна, казва екипът ѝ.

Графичната концепция е на дизайнерското студио “Формшлаг” (Formschlag), което има офиси у нас и в Берлин. Негов създател е българинът Николай Тонков-Бен, който от 28 години живее и работи в Германия. Роден е през 1969 г. в София. Завършва столичната Художествена гимназия и “Визуални комуникации” в Берлин. Екипът му е работил над визуалните концепции на NOVA телевизия, NOVA+, TV7, RE:TV, румънската KANAL D. Formschlag са разработвали брандинга на VIVACOM, EUROFOOTBALL, БГ РАДИО и други.

У нас Тонков стана популярен през 2013 г. с проекта си за лого и кампания за популяризиране на България във фейсбук Like.Bulgaria. С него стана един от младите лидери, представени в кампанията на Дарик радио “40 на 40”.

Къванч Татлъту - най-голямата турска звезда, пак по Би Ти Ви

“Искрите на отмъщението” (2016) е заглавието на поредния турски сериал, който започва да се излъчва в праймтайма на Би Ти Ви от 11 септември. Успехът му е почти гарантиран, след като главните роли в него се изпълняват от Къванч Татлъту (“Перла”, “Забраненият плод”) и красивата Туба Бююкюстюн (“Гордата Аси”) - две от най-големите турски филмови звезди.

В останалата част от праймтайма си Би Ти Ви ще излъчва български продукции. Акцентът тази есен са риалити шоуто “Фермата” (от 7 септември) и още 70 епизода на сериала “Скъпи наследници”

Още 70 епизода от “Скъпи наследници” ще бъдат излъчени тази есен по Би Ти Ви.
Още 70 епизода от “Скъпи наследници” ще бъдат излъчени тази есен по Би Ти Ви.
. Той ще се излъчва от 17 септември всеки ден от 18 ч и това е един от програмните похвати на медията да увеличи праймтайма си.

Токшоуто “Преди обед” се връща от 3 септември, като новината там е много красива - манекенките Диляна Попова и Кристина Милева ще имат своя рубрика в предаването.

От 10 септември, понеделник, тръгва отново най-гледаното актуално предаване у нас “Лице в лице” с Цветанка Ризова. Преди нея обаче се връща традиционно силната публицистика, излъчвана в събота и неделя - “Тази събота и неделя”, културното “COOL…T” с Петя Дикова, която пуска музикална класация “Топ 5”, “Карбовски: Втори план” от 8 септември.

Поредният сезон на “120 минути” със Светослав Иванов започва на 9 септември. Тази есен водещият е подготвил нова поредица в предаването си - “Спасените”, която ще представя хора, преминали през тежки травми с техните лекари спасители.

“ВИП Брадър” всеки ден от 20 ч, “Господари на ефира” - от 23 ч

Сериалът на Нова тв тази есен отново се казва “ВИП Брадър”

Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева  ще водят и десетия сезон на “ВИП Брадър”.
Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева ще водят и десетия сезон на “ВИП Брадър”.
- риалити шоуто, в което известни лица живеят заедно и камери следят сюжетите помежду им. Това ще е десетият сезон на предаването, наречен “Женско царство”, и започва на 10 септември от 20 ч. В него със сигурност ще има 12 жени, но по традиция продуцентите пазят имената на участниците в тайна до старта на шоуто. Пак по традиция не спират спекулациите кой и за колко пари се е съгласил да влезе в къщата. Засега се обсъждат като вече поканени имената на журналистките Мира Добрева и Илиана Беновска (тя самата потвърди пред “24 часа”, че са водени разговори с нея) и на малката певица Сузанита, дъщерята на Орхан Мурад.

Знае се също така, че ще има и къща за мъже, но тя щяла да бъде по-малко луксозна от женската. Водещи отново ще са Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева.

Истинското кино в Нова тв все пак е “Откраднат живот”

Юлиан Вергов, Владо Пенев и Владо Карамазов с роли в 6-ия сезон на “Откраднат живот”.
Юлиан Вергов, Владо Пенев и Владо Карамазов с роли в 6-ия сезон на “Откраднат живот”.
. Шестият сезон на сериала е наречен “Анатомия на гнева” и за първи път събира в епизодите си трима големи актьори - Владо Пенев, Юлиан Вергов и Владо Карамазов, както и талантливата и фина Ана Пападопулу, Започва на 11 септември от 21 ч.

Променени на екрана още от 10 септември са и други две предавания. Магазинното “На кафе” се връща с Гала, но и с 3 нови лица - Деси Цонева, Биляна Запрянова и Маги Желязкова.

След като преди 7 години Димитър Рачков и Мария Игнатова за последен път водиха заедно “Господари на ефира”, сега ще го направят отново. Стартът на предаването е в 23 ч. Двамата ще са негови лица до края на октомври, а от ноември Игнатова ще бъде заместена от друг знаков водещ - Васил Василев-Зуека.

Същия ден стартира и играта “Семейни войни” от 18 ч, а късните новини на Нова тв се връщат отново в 23,30 ч. През отпускарския период те традиционно минават на лятно часово време от 22 ч.

Още два сериала започват да се въртят пак по Нова тв - риалити поредицата “София - ден и нощ” (11 септември, 22,30 ч) и “Полицаите от края на града” (16 септември, 20 ч).