Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“През 2014 г. този участък се пуска през месец юли. Правителството беше сменено на 4 август. БСП участие в този участък от 80 км няма. Може би има в друг път в годините назад - за виадуктите на магистрала "Хемус", които сега ги разбиват. Затова може би има вина, но за този участък няма.” Така депутатът от БСП Георги Свиленски отговори на журналистически въпрос - дали трябва да се търси отговорност на БСП за изработването на пътя край Своге, където стана тежката катастрофа миналата събота.

“Днес трима възлови министри от правителството на “стабилността” си отиват. Вицепремиер, вторият по важност човек в държавата, за пореден път остро и реагира и възразява на премиера. По същество - това се нарича правителствена криза”, заяви пък зам-шефът на червените Кирил Добрев на пресконференция в централата на БСП. И отново поиска оставката на цялото правителство. Освен това посочи, че оставки незабавно трябва да подадат още двама възлови министри. На първо място това била правосъдната министърка Цецка Цачева, която трябвало да понесе отговорност за срива на Търговския регистър и избягалите затворници. Вторият пък бил министърът на околната среда и водите Нено Димов заради кризата с убитите животни в Странджа.

“Заменяме едни партийни функционери с други. Аз разбирам, че днес е актуална темата с Лиляна Павлова, защото ѝ търсим упорито работа. Едни казват, че ще я връщат в министерството на регионалното развитие, други казват, че ще я правят транспортен министър. Ние от БСП сме с предложение да я направим министър на вътрешните работи”, каза още Добрев. Според него след бившата министърка Румяна Бачварова и обявената обществена поръчка за реинженеринг всеки можел да управлява това министерство.

“Истината е следната: камилите се сменят, а керванът си върви. От 10 г. този керван се води от един и същи човек. Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза в момента”, категоричен бе Добрев. И попита защо Лиляна Павлова не е била в следствието, тък като по време на ремонта на пътя е била министър на регионалното развитие.

Червените обявиха още, че ще подкрепят оставките на тримата министри - Радев, Московски и Нанков, когато дойде време за гласуването им в пленарна зала. Все още обаче бюрото на социалистите не е решило дали ще започне новия политически сезон с трети вот на недоверие към правителството.

“Хубаво е, когато има вот на недоверие, да не се подминава така арогантно, а да се вслушат в нашите аргументи, защото те рано или късно се оказват верни”, категоричен бе червеният депутат Крум Зарков.