Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Нанков пред журналистите СНИМКА: Румяна Тонева
Николай Нанков пред журналистите СНИМКА: Румяна Тонева

Два дни след тежката катастрофа край Своге фирма от консорциума, който ремонтирал пътя там, е отстранила дефектите по него. Друга компания била готова на същото за път в Софийска област, коментира регионалният министър Николай Нанков на излизане от Националната следствена служба (НСлС). 

Той престоя там повече от два часа, за да бъде разпитван като свидетел по разследването за пътния инцидент от 25 август, при който загинаха 17 души.

Министърът каза, че е отговарял на въпроси от неговата компетентност, без да дава подробности за разпита си. „Задължително трябва да има виновни. Това е моето мнение. По отношение на държавната администрация, по линия на административната отговорност, ще предприема много бързи и решителни действия, крути мерки, не само по подобряване на процеса, а и по линия на персонална отговорност. Всички замесени в процеса по възлагане, реализация, приемане на пътя са или ще бъда привикани, те ще са част от производството“, каза Нанков.

Заедно с него от НСлС излезе и шефът на АПИ Светослав Глосов, който каза, че на следователите били предоставени много на брой кореспонденции между АПИ и консорциума, ремонтирал пътя Своге-София.

„Заявявам, че мантинелата не е част от проекта и от пътната инфраструктура. Тя е в урбанизирана територия, пътят на АПИ е от бордюр до бордюр. Сезирали сме община Своге за тази мантинела. Спекулираше се, че сме я отремонтирали некачествено – не, не сме“, каза Глосов за това кой отговаря за мантинелата на смъртоносната отсечка.

Министър Нанков отказа да влиза в задочен спор с "Трейс груп" и да отговаря на тяхното становище от днес, че в асфалтовата смес се допуска да има варовиков скален материал.

Очаквайте подробности!