Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ще изразя непопулярно мнение. Съжалявам, ако нарушавам комфорта на лесната позиция, но истината е по-важна.

“Пътят е виновен” е най-малкото недостатъчно аргументирано обвинение. Нещо повече - носи всички белези на активно мероприятие:

- Институт (поне за мен напълно анонимен) без ясна експертиза обявява настилката за негодна;

- Анонимни шофьори обясняват на медиите как асфалтът е твърде гладък?!

- Всички изведнъж ставаме експерти по мантинели;

- Администрацията била искала десет пъти ремонт (засега изглежда - нито на този участък, нито заради “гладък” асфалт и слаби мантинели, а съвсем други оплаквания);

- Прокуратурата, както обикновено, действа в синхрон с медиите на властта.

Трагедията е огромна, жертвите, пострадалите и близките им трябва да получат и съчувствие, и справедливост. И именно това изключва лековатото размахване на лесни версии.

И да, факт е, че пътното строителство (и съвсем не само) у нас е напълно проядено от корупция, некачествено и опасно. Положението е толкова гранясало, че не бива да изключваме трагедията да се използва за вътрешна разправа между играчите в бранша. И не бива да допускаме ние лично да бъдем намесени.

Дано Бог прости на жертвите, помогне на семействата им и ранените. А законът да накаже виновните. Именно законът, а не общественото мнение.

Общественото мнение... Дано то не е твърде закърняло, и успее да оцени последиците от корупцията без посредничеството на медиите на корумпираните.

От фейсбук