Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Актрисата  размахва среден пръст на италианците, усъмнили се в ролята  на жертва на продуцента Харви Уайнстийн.        СНИМКА: ИНСТАГРАМ
Актрисата размахва среден пръст на италианците, усъмнили се в ролята на жертва на продуцента Харви Уайнстийн. СНИМКА: ИНСТАГРАМ

Бившата на Антъни Бурдейн е обвинена за сексуално насилие над момче 

"Този среден пръст е за онези италианци, повтарям – италианци, които ме обвиняват, че сама съм си търсила насилието, претърпяно от мен като момиче, че не съм избягала и не съм се оплакала преди. Заради хора като вас жените се страхуват да разкажат истината. От останалата част на света получих състрадание и солидарност, а в моята страна ме наричат к...ва. Срамувайте се всички, вие сте чудовища.”

Този “мил” коментар на Азия Ардженто, “лошото момиче” на италианското кино, под снимката ѝ в инстаграм с разярена физиономия и показваща среден пръст на камерата, беше нейната морална присъда към критично настроените италианци, които миналата година не повярваха на ролята ѝ на жертва.

Мнозина се възмутиха как така именно Азия се превърна в лидерка на движението #MeToo, обвинявайки за сексуално насилие продуцента Харви Уайнстийн, при положение че 5 г. след насилието тя продължаваше да е приятелка с продуцента, с когото се яви и на червения килим в Кан, и на всичкото отгоре направи 4 филма с него. Азия каза, че

спала с Уайнстийн

в името на

кариерата си

Точно тя ли е трябвало да го направи - дъщерята на известния режисьор Дарио Ардженто, която се снима в киното от 9-годишна, питаха критиците.

По-малко от година след раждането в Америка на движението срещу сексуалното насилие #MeToo в. “Ню Йорк Таймс” хвърли “бомбата”, че всъщност Азия е от насилена се превърнала в насилничка. Това разкри пред вестника актьорът и певец Джими Бенет, с 20 г. по-млад от Азия.

Той твърди, че бил изнасилен от нея в Калифорния през 2013 г., когато бил 17-годишен. В този щат сексът с малолетен се наказва със затвор.

Кой е 22-годишният Джими Бенет? Обещанията за кариера в киното проблясват още в детството му. Както става обаче често с много деца звезди, с юношеството те се изпаряват и той се озовава сам и без пари. Джими няма вече и подкрепата на Харисън Форд и Брус Уилис, които първоначално му се възхищават, а после го забравят. Въпреки всичко има една връзка, която устоява – тази с Азия Ардженто, която през 2004 г.,

когато е 7-годишен,

го избира да изиграе

сина ѝ

в своя филм “Измамно е сърцето повече от всичко”. 

Азия Ардженто
Азия Ардженто

29-годишната навремето Ардженто взема Джими под крилото си. Двамата остават в постоянен контакт. Джими играе и в други филми, но залезът постепенно се спуска пред него. Така през 2011 г. той решава да се пробва в рокмузиката. Точно в този период се заражда и новата атмосфера в отношенията с Азия. Двамата се срещат в хотел “Риц-Карлтън” в Марина дел Рей в Калифорния на 9 май 2013 г. Азия пише в своя профил в инстаграм “В очакване съм да срещна моя изгубен син, моята любов Джими Бенет”, а той ѝ отговаря “Почти съм там”. После двамата си правят

селфита на фона

на чаршаф и

възглавница

в леглото. По онова време Джими води дела срещу майка си и новия ѝ мъж, че са го изхвърлили от вкъщи и че са му отнели 1,5 млн. долара.

През 2017 г. избухва скандалът с Харви Уайнстийн, ражда се движението #MeToo и Азия е една от неговите водещи фигури в света.

“Да я види как се представя за жертва, беше прекалено. Така изведнъж се върнаха всички спомени и емоции от претърпяната агресия”, ще напише адвокатът на Джими Бенет в документите, с които се сдобива “Ню Йорк Таймс”. Събитията от хотела през онзи ден се преразказват в нов вариант. Джими пристигнал в него със свой роднина, който бил отпратен. Азия предложила пиене на Джими и му показала думите, написани за него, доката го чакала. След това се целували, правили секс в леглото (той на 17, тя на 37 г.), направили си селфита. Адвокатът на Джими казва, че след това, докато момчето било отведено от близките му към вкъщи, се почувствало

объркано

и отвратено

Този епизод повлиял на психическото му състояние и на целия му живот по-нататък, от това актьорската му кариера рухнала. Джими има проблеми и с дрога и заради тях през 2014 г. родителите му го гонят от вкъщи. Срещу самия Джими има оплакване за тормоз в полицията от страна на негово бивше гадже актриса през 2015 г. Тя разказва, че когато била малолетна, 18-годишният Джими я принуждавал да се снима гола, за да публикува снимките ѝ в Snapchat.

И така идва ноември 2017 г. Джими решава да разреши своята драма лично – иска пари от Азия, за да мълчи. Получава в крайна сметка 380 000 долара в сметката си. По това време Азия е гадже на световноизвестния американски шеф готвач и тв звезда Антъни Бурдейн, който се обеси през юни 2018 г. 

Азия с покойния Антъни Бурдейн, нейно бивше гадже СНИМКА: ИНСТАГРАМ
Азия с покойния Антъни Бурдейн, нейно бивше гадже СНИМКА: ИНСТАГРАМ

Два дни след сегашните разкрития на “Ню Йорк Таймс” Азия Ардженто декларира, че е “дълбоко шокирана и потресена” от напълно фалшивите новини. “Никога не съм имала никакъв сексуален контакт с Бенет”. Малко след това обаче американският сайт TMZ публикува скрийншотове на съобщения между Азия и Бурдейн, в които тя пише: “Не беше насилие, бях замръзнала, а той беше над мен, след като ми каза, че съм била неговата сексуална фантазия, откакто бил на 12 г.”. В друго съобщение до друг “приятел”, който явно не е толкова приятел, щом го предоставя на журналистите, Азия пише: “Правих секс с него (Джими – б.а.), беше странно. Не знаех, че е малолетен”. TMZ публикува и селфита на двамата, глава до глава, на възглавница. Една от тези снимки била предадена на Азия според финансовото ѝ споразумение с Бенет.

Антъни Бурдейн, който преди смъртта си поддържаше безрезервно Азия и позициите ѝ в #MeToo - нищо че дни преди самоубийството му бяха публикувани папарашки

снимки на Азия в

интимни пози с млад

френски журналист

в Рим, подтикнал актрисата да плати на Бенет, за да избегне проблеми . “Антъни беше притеснен от негативната реклама, която можеше да ни донесе”, казва Азия. Бурдейн не може нито да потвърди, нито да опровергае заради факта, че вече е мъртъв.

“Не плащаш неговото мълчание, а само освобождаването от досадници. И за да помогнеш на един беден и изтерзан глупак да позакрепи живота си”, казал

Антъни Бурдейн и

платил от джоба

си 380 000 долара

Азия и Антъни по онова време са заедно от година, след като се запознават по време на серия от предаването на готвача в Рим. От предишната си жена италианка Антъни има дъщеря. Всички навремето говорят, че той е влюбен като тийнейджър в Азия.

Последната серия в аферата Джими-Азия я написа тези дни самият Джими Бенет. В съобщение до “Ню Йорк Таймс” той казва, че досега мълчал от срам, и признава, че решил да разреши проблема си с Азия лично. “Навремето бях малолетен и ме беше страх. Травмата ми обаче се върна отново, когато Азия се въплъти в ролята на жертва. Сега реших да продължа напред, но не с мълчание.” 

Азия с баща си - известния режисьор Дарио Ардженто
Азия с баща си - известния режисьор Дарио Ардженто

Какво ще стане с родената в Рим през 1975 г. Азия Ардженто - режисьорка, актриса, сценаристка, певица, тв водеща, носителка на няколко награди за кино “Давид на Донатело”? Как дъщерята на режисьора Дарио Ардженто и на флорентинската актриса Дариа Николоди Азия, която е майка на две деца на 17 и 10 г. (от певеца Морган и от режисьора Микеле Чивета) ще излезе от кашата, в която се забърка? Първото решение на Азия беше да се оттегли от участието си в холандски музикален фестивал. Другото последствие, но само засега е, че италианският сателитен канал “Скай” се отказа от участието ѝ в журито на предаването X Factor, което трябва да започне през септември.

Мнозина се питат как ще повлияе всичко това на движението #MeToo.