Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Авторката
СНИМКА: Авторката

Заради силното вълнение на морето и изчерпаният лимит за спускане под вода на водолази от военноморските сили е прекратено издирването на 14-годишния Диан. То ще бъде подновено утре сутринта.

Диян, който е ученик във варненското училище "Стоян Михайловски" бе повлечен от вълна в морето с приятеля си Мариян. Тялото на по-малкото момче бе открито сутринта на около 50 метра от мястото, от което ги е събола вълната, а издирването на Диан продължи през целия ден. Хеликоптер на военноморските сили направи оглед над морето, за да установи дали тялото на детето е изплувало някъде. 17 водолази от Военноморските сили и Областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" участваха в издирвателните мероприятия.

"Нека не забравяме, че всички сме били тийнейджъри. В случая не става въпрос за родителска небрежност. В групичката все пак са били деца между 12 и 15 години. Родителите на двете момчета са достатъчно съсипани, за да им вменяваме вина", каза наблюдаващият прокурор Красимир Конов. Той допълни, че по случая са разпитани 8 души. Четирите деца, които са били с двете момчета и още двама очевидци.