Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Във Варна арестуваха кипърец, издирван за измами за над 900 000 евро
Снимкa: Pixabay

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, на кипърския гражданин Георгиос М., издирван за 10 измами за над 900 000 евро. Той е обявен за международно издирване от съдебните власти на Република Кипър въз основа на Европейска заповед за арест, издадена на 26.07.2018 г. от Окръжен съд - Никозия.

58-годишният мъж е обвинен в родината си за заговор за извършване на престъпление, вземане на пари с фалшив претекст, кражба от представител, измама при продажба, измамна сделка с недвижими имоти, фалшифициране, издаване на чекове без покритие, разполагане с фалшив документ и легализиране на приходи от незаконна дейност. Според наказателния кодекс на Кипър максималното наказание за тези престъпления е до 14 години затвор. Чъжът е задържан на 14 август 2018 г. в I РПУ-Варна.

Според обвинението на кипърските власти през периода 2008-2016 г., в качеството си на собственик на фирма за покупко-продажба на недвижими имоти "Georgios Manoli And Sons Real Estate", придобил чрез измама сумата от 914 280 евро. Извършеното е във вреда на пет кипърски граждани. Георгиос заявявал на потенциалните купувачи, че притежавал изгодни имоти за продан в България – Каварна и Шабла. След като получил сумата, издирваният обещал на купувачите, че на по-късен етап ще им издаде документи за собственост върху имотите, но това така и не се случило. В друг случай издирваният получил сума пари срещу обещанието, че ще съдейства на жертвите при инвестирането им в имоти на територията на България. След време обаче станало ясно, че сумата не била инвестирана. На други жертви издирваният издал 15 чека за покриване на дълговете, но чековете били от закрита банкова сметка.

Коментара ()

Вашият коментар