Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мостът „Моранди” на магистралата А10, която свързва град Генуа със Савона и Вентимиля, рухна тази сутрин СНИМКА: Италианската полиция
Мостът „Моранди” на магистралата А10, която свързва град Генуа със Савона и Вентимиля, рухна тази сутрин СНИМКА: Италианската полиция

Мостът „Моранди” на магистралата А10, която свързва град Генуа със Савона и Вентимиля, рухна тази сутрин, съобщиха италианските медии. Част от виадукта увисна на десетки метри надолу, след като структурата му не издържа на тежестта. Десетки коли са полетели надолу.

Десетки линейки се стичат към мястото на инцидента, който се определя от „епохален мащаб”. Предполага се, че става въпрос за десетки убити сред хората, полетели от моста и сред онези, които са били притиснати от падането му. Все още властите нямат представа за целия мащаб на катастрофата и за броя жертви.

Рухналата част от моста е паднала върху гъсто населен район от града. По-голямата част от виадукта се е срутила върху река Полчевера, но огромна част от развалините са притиснали къщи, блокове, складове и улици.

Много части от магистралите, свързващи Генуа съв Савона и Милано са били затворени. Трафикът е тотално блокиран, има огромни опашки от коли.

Италианският министър на транспорта Данило Тонинели нарече случилото се "огромна трагедия".

Журналист от местният канал "Теледженова" каза за телевизия "Скай Ти Джи 24", че е видял поне осем-девет смачкани автомобила под отломките. "Картината е апокалиптична", добави журналистът.

Очаквайте подробности.