Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Митьо Очите СНИМКА: Личен архив
Митьо Очите СНИМКА: Личен архив

Апелативният спецсъд потвърди задържането на петима от хората на несебърския бос 

Бандата на Димитър Желязков - Очите, е получавала предупреждения за предстоящи акции на специализираната прокуратура в Бургас, тъй като е имала връзка с местните правоохранителни органи. До този извод стигна апелативният спецсъд, който потвърди арестите на петима от групата на несебърския бос. Според съдиите има доказателства, че Иван Пишиев, Йордан Въчев, Радослав Николов - Рачо, и Венцислав Христов - Лавацата, са изпълнявали разпореждания на Очите, така че да завземат чужди бизнеси в сферата на погребалните услуги, такситата, хазарта и дрогата. 

Рачо е отговарял за бендинг автоматите в Бургаско. Той събирал такса "спокойствие" от собственици на подобни машини.

Лавацата имал връзки с улични дилъри, на които продавал амфетамини. Парите от дрогата отчитал на Очите, прие съдът.

Йордан Въчев се водил като лейтенант на Очите и ако станело така, че несебърският бос влезе в затвора, Въчев щял да заеме мястото му в бандата. За петия - Иван Найденов, съдът не намери доказателства за участие в групата на Очите, но откри данни, че той е подпалил казино в Слънчев бряг. 

Магистратите упрекнаха прокуратурата, че от 2016 година досега е събрала твърде малко доказателства, но въпреки това те прецениха, че ако петимата бъдат пуснати на свобода, могат да извършат нови престъпления.