Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обвинените, заснети в съда.
Обвинените, заснети в съда.

По разпореждане на Димитър Желязков-Митьо Очите човек от бандата му запалил игрална зала в Слънчев бряг, като за изпълнението на задачата си Карен Ованесян получил 250 лв. Това стана ясно в апелативния спецсъд от признанията на Ованесян, цитирани в залата.

Иван Пишиев, Радослав Николов-Рачо, Иван Найденов, Йордан Въчев-Ларжа и Венцислав Христов-Лавацата обжалват задържането си пред апелативните магистрати. Петимата са обвинени, че са част от бандата за изнудване, рекет и палежи на Очите. Групата действала от 2013 до 2018 г., каза прокурор Емил Галипонов. Другите обвиняеми са Калоян Колев, на когото съдът вчера потвърди ареста и Карен Ованесян, който е направил самопризнания и е пуснат на свобода от прокурор. Издирва се и деветият член на бандата - общинският съветник от Несебър Пейко Янков. 

Ованесян разказал пред разследващите, че човек на име Юмер му дал парите и туба бензин и му казал: "Отивай и си върши работата!".

Основната задача на бандата на Очите била да завземе и всички погребални агенции в града. Адвокатите на обвинените заявиха, че показанията на свидетелите звучат като художествена измислица. Повечето от разпитаните говорели за събития от 2000-2002 г.

Съдът ще реши дали да потвърди арестите следобед.